Usual suspects bij NBA All-Star starters

Door

Kobe BryantDe starters voor de All-Star Game zijn bekend. Zoals al van tevoren duidelijk was, is het een feestje van de usual suspects. Het was nog even spannend wie er nu met de meeste stemmen vandoor zou gaan, maar dat werd toch Kobe Bryant. Met een miniem verschil van iets minder dan achtduizend stemmen moest LeBron James zijn meerdere erkennen in de vijfvoudig NBA-kampioen.

Voor Bryant is het maar liefst de vijftiende keer op rij dat hij wordt geselecteerd voor de prestigieuze wedstrijd, een record. Afgelopen jaar werd Kobe, die in zijn loopbaan viermaal werd verkozen tot All-Star MVP, al de meest scorende speler ooit in All-Star Games door Michael Jordan te passeren.

Het zijn voornamelijk dezelfde gezichten als vorig jaar bij de All-Star Game. De plek van de geblesseerde, en uit het Westen vertrokken, Andrew Bynum ingenomen door Dwight Howard (vorig jaar nog starter voor East bij de Orlando Magic) en de plaats van de eveneens geblesseerde Derrick Rose is nu vergeven aan Rajon Rondo (vorig jaar bankspeler bij East).

Door het vertrek van Howard uit het oosten was er nog een spannende strijd gaande tussen Chris Bosh en Kevin Garnett. Bosh ging nog op een echte promotietour op Twitter om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, maar het was uiteindelijk toch Garnett die 25 duizend stemmen meer kreeg er met de plek in de starting five vandoor ging.

De zeven reserves per team worden door de dertig NBA-coaches gekozen en worden volgende week donderdag bekendgemaakt. De 62e editie van de All-Star Game wordt op zondag 17 februari gespeeld in het Toyota Center in Houston.

East Starters:

LeBron James, 1,583,646

Carmelo Anthony, 1,460,950

Dwyane Wade, 1,052,310

Rajon Rondo, 924,180

Kevin Garnett, 553,222

West Starters: 

Kobe Bryant, 1,591,437

Kevin Durant, 1,504,047

Chris Paul, 929,155

Dwight Howard, 922,070

Blake Griffin, 863,832

Ook leuk om te lezen