USA White wint van USA Blue

Door

USA Showcase

Het trainingskamp van Team USA een jaar voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro zou geen trainingskamp zijn zonder een potje basketball. Afgelopen nacht namen ‘USA White’ en ‘USA Blue’ het tegen elkaar op in Las Vegas om te laten zien wat ze in huis hebben. Uiteindelijk won het witte team, met onder meer Blake Griffin en DeMarcus Cousins in de gelederen, met 134-128.

Zoals de samenvatting al laat zien ging het er niet echt hard aan toe in het onderonsje tussen de beste basketballers van Amerika. Wellicht was dat ook wel de opdracht: bij iedereen staat de horrorblessure die Paul George een jaar geleden tijdens een trainingskamp van Team USA opliep ongetwijfeld nog op het netvlies gegrift.

Fanatiek verdedigen was er dus niet bij. De kans is ook groot dat coach Mike Krzyzewski niet veel waarde gaat hechten aan het optreden van zijn atleten, en dat mindere goden als Mason Plumlee en Victor Oladipo, hoewel ze prima voor de dag kwamen, geen steek dichterbij de groep uitverkorenen zijn gekomen.

LeBron James, die al van een plek bij de selectie voor de Spelen verzekerd is maar zelf nog niet weet of hij daar voor wil gaan, deed überhaupt niet mee, net als dat vedetten als Kevin Durant, Russell Westbrook en Carmelo Anthony niet in actie kwamen aangezien het potje niet verplicht was.

Dat betekende evenwel niet dat er geen spetterende dingen gebeurden. Blake Griffin werd in ‘Team White’ door zowel Michael Carter-Williams als DeMarcus Cousins in stelling gebracht om zijn dunk-capaciteiten te etaleren, Victor Oladipo zette ‘MCW’ op een poster na een soepele dribbel, en Klay Thompson vernederde DeMar DeRozan door hem in een fast break de bal door de benen te spelen.

Na afloop liet ‘Coach K’ weten dat hij trots was op zijn spelers, die er een mooie show van hadden gemaakt, maar dat de verdedigende capaciteiten niet al te best waren. Belangrijker nog was de doorlopende toewijding van de topspelers voor Team USA. “Het is een eer om het shirt te mogen dragen, dat zeg ik ook elke keer tegen ze.”

Foto: Andrew Bernstein/USA Basketball

Ook leuk om te lezen