Urlacher en Jones bekvechten in de media

Door

Tja, zo’n lockout is natuurlijk ook geen kattendrek. Goed, je kunt natuurlijk een beetje voor jezelf trainen, maar dat haalt het uiteraard niet bij een echte voorbereiding op een loodzwaar NFL-seizoen. Dus wat krijg je dan? De verveling die toeslaat. Afgelopen week was het de beurt aan linebackers Brian Urlacher (Chicago Bears) en Dhani Jones (Cincinnati Bengals), die elkaar vliegen afvingen in de media.

Het gebekvecht begon allemaal aan het begin van afgelopen week, toen Dhani Jones bij de NFL Network een lijstje met daarop zijn top 10 van favoriete linebackers inleverde. Jones had voor zichzelf een zevende plaats ingeruimd, maar voor Urlacher, sinds jaar en dag het (defensieve) gezicht van de Bears, was geen plaats.

Toen hem werd gevraagd naar het waarom, antwoordde Jones droogjes: ,,When was the last time Urlacher got off a block?”

Op donderdag, in de Waddle & Silvy-show op ESPN1000 in Chicago, werd Urlacher naar een reactie gevraagd. Hij verklaarde dat hij er niet mee zat, en plaatste tegelijkertijd vraagtekens bij de samensteller van de lijst.

,,Ik geloof dat hij en ik zijn gedraft in dezelfde klas”, aldus Urlacher, die in 2000 als negende werd gekozen, terwijl Jones als 177ste ging, ,,en ik heb sindsdien nooit meer iets van hem gehoord. Hoewel, ik zag hem eens op tv met een vlinderstrik om. Ik ken hem dus beter vanwege de manier waarop hij zich kleedt, dan wat hij presteert op het football-veld.”

Later bond Jones overigens al weer in. ,,Kijk, dit is mijn persoonlijke top 10″, liet hij weten. ,,Ik wil hem niet tekort doen. Hij is zeven keer vaker naar de Pro Bowl geweest dan ik, omdat ik er nooit ben geweest. Maar laat ik hierbij zeggen dat hij absoluut in mijn top 5 van liefdadige linebackers staat. En dat is ook wat waard.”

Ook leuk om te lezen