Update NBA lockout: pre-season helemaal afgelast

Door

De NBA heeft alle pre-seasonwedstrijden afgelast en dat zal ook gebeuren met de eerste twee weken van het reguliere seizoen. Die maatregel gaat van kracht als men voor maandag geen akkoord weet te bereiken met de spelersvakbond over het oplossen van de NBA lockout.

De NBA had normaal op 1 november beginnen, maar door een conflict tussen eigenaars en spelers is er nu al vier maanden een lockout. Diverse vergaderingen hebben er al plaatsgevonden, maar echt dichterbij zijn de partijen nog niet gekomen.

,,We hadden echt het gevoel dat dit het moment was om vooruitgang te boeken, maar het mocht niet zijn,” liet David Stern, de grote baas van de NBA, dinsdagnacht weten tijdens een persconferentie.

Billy Hunter, een van de gesprekspartners namens de spelersvakbond, was behoorlijk pessimistisch na afloop van het gesprek dinsdag. ,,Waar we tijdens voorgaande gesprekken nog het gevoel hadden dat we dichterbij kwamen, was dat nu absoluut niet zo. Sterker nog, er is helemaal nog niet gesproken over volgende vergaderingen. Dus ik heb geen idee wanneer we we verder praten. Misschien binnen een week, maar het kan ook gewoon over twee maanden zijn.”

Het grote breekpunt blijft nog altijd de verdeling van de inkomsten van de NBA. Gedurende de oude cao, die liep tot en met afgelopen seizoen, ontvingen de spelers 57 procent van alle inkomsten die de bond ontving.

Veel te veel, volgens de eigenaren van de clubs. Een groot aantal clubs heeft het zwaar te verduren tijdens de recessie en stelde voor om het percentage sterk te laten zakken.

47 procent was het percentage waar ze zich in konden vinden voor de spelers. ,,Dat is echt ondenkbaar. We willen best meedenken, maar dat gaat nergens over,” stelde Hunter al eerder.

Stern opperde dinsdag tijdens de persconferentie dat hij had een 50-50 verdeling had voorgesteld, maar de spelers voor wilden daar nog geeneens over nadenken. ,,Daarom zie ik geen enkele reden om de gesprekken de komende dagen nog verder te zetten,” aldus Stern. ,,Er zal iets moeten gebeuren voor maandag, want anders komt het reguliere seizoen ook in gedrang.”

Foto: dailycaller.com

3 Reacties
  1. Post 8 jaar ago

    50/50 is echt de beste deal die er mogelijk is om deze lockout op te heffen. Ik snap de spelersbond totaal niet. Niet bepalende spelers verdienen nu al miljoenen per jaar, daar kunnen best wel een paar centjes van af.

  2. Dre 8 jaar ago

    Dit is echt te zot voor woorden. Hoe kan het dat iedereen zo stug blijft volhouden? Er zijn toch wel wat mensen met verstand?

  3. Eitje 8 jaar ago

    De verhoudingen liggen gewoon scheef. Iemand in je team verdiend een paar ton per jaar terwijl je superster 20 miljoen heeft en het zelfde werk doet! Maar goed, we blijven hopen. Maar reisje in maart komt zo helaas wel lelijk in de knoei 🙁 http://www.eireizen.nl

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen