‘Ultimate Goalscoring Machine’ velt titelverdediger

Door

New York Red Bulls v Los Angeles Galaxy
‘Congrats BWP’ schitterde op een spandoek van de New York Red Bulls-supporters, vlak voor de aftrap van de knock-outwedstrijd van donderdag tegen Sporting Kansas City. De spits kwam met een passend antwoord, want hij velde de titelverdediger van de MLS met twee doelpunten.

Spandoek
Bradley Wright-Phillips was het hele seizoen al van grote waarde voor New York Red Bulls. Met 27 doelpunten uit 32 wedstrijden had de Engelsman een zeer verdienstelijk moyenne. Bovendien evenaarde BWP het aantal van meeste doelpunten in één seizoen, dat op naam stond van Roy Lassiter (1996) en Chris Wondolowski (2012).

LEES OOK: MLS Player Special: Bradley Wright Phillips (Red Bulls)

Dat ‘the Ultimate Goalscoring Machine’ voorafgaand aan de belangrijke knock-outwedstrijd werd geëerd met een spandoek was dan ook niet meer dan normaal. De waarde van zijn doelpunten zou echter een stuk minder waard zijn als het team Sporting Kansas City niet zou kunnen verslaan.

Geen moment saai
Ook de titelverdediger heeft een doelpuntenmaker pur sang in huis: Dom Dwyer. De nummer twee van de topscorerslijst, de 24-jarige aanvaller scoorde dit seizoen 22 doelpunten, opende de score in het spektakelstuk na dom balverlies op het middenveld van Eric Alexander.

Compleet tegen de verhouding in, want New York Red Bulls had via Tim Cahill, Bradley Wright-Phillips en Dax McCarty al zeker één doelpunt moeten scoren. In totaal kwam de ploeg van Mike Petke tot dertien doelpogingen, tegenover twee van Kansas City. De wedstrijd was geen moment saai.

Gelijkmaker
Het antwoord liet tot de 77ste minuut op zich wachten, toen Wright-Phillips op aangeven van Peguy Luyindula de gelijkmaker binnenschoof. Met nog een kwartier te gaan kon het duel nog alle kanten op.

Vrijgelaten
De kraker kreeg uiteindelijk het slot dat het verdiende. Wright-Phillips werd bij een voorzet van Luyindula compleet vrijgelaten. Die fout kwam Sporting Kansas City duur te staan, want de Engelsman knikte de bal met zijn hoofd simpel binnen.

Het sprookje van Wright-Phillips leeft voor. Datzelfde kan ook van Thierry Henry gezegd worden. De Franse aanvoerder stopt na dit seizoen, waardoor elke wedstrijd in deze play-offs zomaar zijn laatste zou kunnen zijn. Voorlopig is het afscheid van de legendarische aanvaller uitgesteld, met dank aan ‘the Ultimate Goalscoring Machine’.

Recap New York Red Bulls – Sporting Kansas City

1 Reactie
  1. Ruudezzz 5 jaar ago

    Wat een wedstrijd! Genieten! MLS wordt zo echt een heerlijke competitie..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen