Uitoverwinning bezorgt Canucks 2-1 voorsprong

Door

Nadat de Nashville Predators en de Vancouver Canucks allebei een wedstrijd in Canada hadden gewonnen, volgde dinsdagavond de eerste wedstrijd in Nashville. Na een spannende wedstrijd was het dit keer Vancouver dat in de verlenging de overwinning binnenhaalde en daarmee een 2-1 voorsprong in de series nam.

Nashville nam halverwege de eerste periode de voorsprong via een short-handed goal van David Legwand. De center van de Predators ontfutselde Alex Edler de puck achter het doel van Roberto Luongo en schoot deze even later op aangeven van Ryan Suter hard in het vijandelijke doel.

Toch waren het de bezoekers die gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd een overwicht hadden. Maar net zoals in de eerste twee wedstrijden hadden de Canadezen moeite met scoren. Aan het aantal schoten lag het niet, maar Nashville-goalie Pekka Rinne lag wederom vaak in de weg en stopte in totaal vierenveertig schoten.

Vroeg in de tweede periode werd Rinne toch geklopt. Na een snelle uitbraak van de bezoekers lokte Canucks verdediger Christian Ehrhoff Rinne van zijn lijn en passte hij de puck naar Ryan Kesler die geen moeite had om de puck in het lege doel te schuiven.

Drie minuten in het derde bedrijf kwamen de Canucks zelfs op voorsprong via Chris Higgins, maar net als in het tweede duel lieten zij hun tegenstander weer terug in de wedstrijd komen. Met nog een kleine zeven minuten op de klok scoorde Joel Ward namelijk de gelijkmaker en hetzelfde scenario als in de tweede wedstrijd, waarin de Canucks na een late gelijkmaker de wedstrijd in overtime verloren, leek zich hier weer af te spelen.

Maar dit keer was het Vancouver dat aan het langste eind trok. Na een twijfelachtige penalty voor Nashville-verdediger Shea Weber profiteerde Kesler optimaal door een afstandsschot van Mikael Samuelsson van dichtbij in het doel te werken.

Predators-coach Barry Trotz was niet alleen zeer ontstemd over de toegekende penalty in overtime, maar ook over de inconsistentie van zijn team. De Predators speelden in de eerste wedstrijd namelijk slecht, in de tweede voortreffelijk en in de derde slordig. Dit moet volgens hem echt veranderen willen ze een kans maken om de finale te bereiken.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Predators en de Canucks:

<object width=”540″ height=”360″ id=”evp” classid=”clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000″><param name=”movie” value=”http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf” /><param name=”flashVars” value=”gid=2010030233&img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20102011/03/0233/640×360/3_233_van_nsh_1011_h_continuous_1600K_16x9_1.jpg&server=http://video.nhl.com/videocenter/” /><param name=”quality” value=”high” /><param name=”allowFullScreen” value=”true” /><embed name=”evp” pluginspage=”http://www.adobe.com/go/getflashplayer” src=”http://nhl.cdn.neulion.net/u/videocenter/flex/images/evp.swf” type=”application/x-shockwave-flash” width=”540″ height=”360″ quality=”high” allowFullScreen=”true” flashVars=”gid=2010030233&img=http://www.nhl.com/vc-thumbnails/20102011/03/0233/640×360/3_233_van_nsh_1011_h_continuous_1600K_16x9_1.jpg&server=http://video.nhl.com/videocenter/”></embed></object>

Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen