Uitmuntende George wijst Indiana de weg

Door

1recap1play

* De Indiana Pacers maakten in het eerste kwart 34 punten. Met in het achterhoofd de verdedigende kwaliteit van de Pacers een uitstekend begin. Bij rust stonden er 58 punten op het scorebord voor de Pacers. Atlanta kwam de opgelopen achterstand dan ook niet meer te boven. De Hawks hadden een goede run in het vierde kwart en heel even leek er toch nog een spannend slot aan te komen, maar de verdedigende muur van Indiana bleek niet te slechten: 90-107.

* Jeff Teague was topscorer voor de Hawks met 18 punten, maar de meest aanwezige speler van de wedstrijd was Paul George. Hij noteerde de meeste punten, assists en rebounds voor zijn Indiana en had daarmee een triple-double (resp. 23, 12 en 11). De kenners konden zich niet heugen wanneer iemand voor het laatst een triple-double had in de play-offs:

* De echte triple-double kwam op naam van een uitstekend spelende Paul George. De guard had een uiterst slechte avond en raakte slechts 3 uit 13 schoten,  maar kwam dankzij 17 vrije worpen uit 18 pogingen toch tot 23 punten. Daarnaast elf rebounds en gaf twaalf assists. Het was de eerste keer sinds de play-offs in 1998 dat een Pacer een triple-double noteerde in het naseizoen, toen was het de huidige coach van de Golden State Warriors, Mark Jackson. Ondanks de historische avond voor Paul (het was pas zijn tweede triple-double in zijn loopbaan), liep niet alles even soepel; met dank aan Al Horford. Auw.

horfordnope

Ook leuk om te lezen