Hornets winnen nu wel, puntenexplosie Pelicans

MAANDAG 19 NOVEMBER

SCORINGS EXPLOSIE WALKER DIT KEER WEL GENOEG

De ontmoeting tussen de Boston Celtics en de Charlotte Hornets ging vooral om de point guards. Kyrie Irving speelde een prima wedstrijd, maar hij werd overklast door Kemba Walker. De beste man van Charlotte nam vooral in het vierde kwart de wedstrijd over. Hij eindigde uiteindelijk met 43 punten en 5 assists.
De double-double (27 pts & 11 ast) van Irving was dus niet genoeg voor Boston. In de vorige wedstrijd explodeerde Kemba Walker voor 60 punten, maar toen verloren ze van de 76ers. Dit keer werd de wedstrijd beslist in de reguliere speeltijd en in het voordeel van de Hornets. Ze wonnen met 112 – 117.

SIXERS WINNEN NA DANKZIJ COMEBACK TWEEDE HELFT

De Phoenix Suns stonden zo goed als de gehele eerste helft voor. Daar kwam in het derde kwart een eind aan. De Philadelphia 76ers bouwden in de tweede helft hun voorsprong op, en gaven dit niet meer weg. Devin Booker had de meeste punten van de wedstrijd met 37. Daarnaast had hij ook 8 assists.
De aandacht in deze ontmoeting ging echter naar de matchup Ayton vs Embiid. Aan het begin van de wedstrijd leek het niet de dag van de Process te worden. De eerste play van de wedstrijd gooide Booker een lob pass naar zijn center. DeAndre Ayton maakte deze alley-oop mooi af. Dat moment werd vergeleken met een Panini-plaatje zoals hieronder in de samenvatting te zien is. Ayton dunkte op dat plaatje namelijk over Embiid heen. In het tweede kwart miste Embiid ook nog eens een open windmill dunk.
Het ging dus niet geweldig maar de jonge center herstelde zich en eindigde uiteindelijk met 33 punten en 17 rebounds. Daarnaast ging zijn team er met de overwinning vandoor. Het werd 114 – 119 voor Philadelphia

BUCKS OP TWEEDE PLEK IN DE CONFERENCE NA WINST OP NUGGETS

Giannis Antetokounmpo verklapte aan het begin van de wedstrijd al dat het zijn avond zou worden. Met de dunk en de flex, zette hij de toon voor de wedstrijd. Desondanks pakte Denver de voorsprong en gingen ze er bijna met de overwinning vandoor. Een goed slot van Milwaukee zorgde ervoor dat het alsnog 98 – 104 werd in het voordeel van de thuisploeg.
The Greek Freak had zowel de meeste punten als rebounds van de wedstrijd met 29 en 12. Ook had hij de meeste assists van zijn team met 6 stuks. Jamal Murray had met 9 assists de meeste van de wedstrijd.

PELICANS SCOREN 140 PUNTEN TEGEN SPURS

Na een goed begin van het seizoen, verloren de Pelicans zes wedstrijden op rij. Daar zijn ze inmiddels goed overheen. Met een spectaculair en zeer indrukwekkende wedstrijd, staat New Orleans nu op 10-7. Met maar liefst 140 punten wonnen ze van San Antonio, en dat in reguliere speeltijd. De Pelicans hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen.
Anthony Davis blonk zoals gewoonlijk uit bij de Pelicans, maar de meest opvallende speler was Julius Randle. De nieuwe power forward van New Orleans zette een triple-double neer in de boxscore vanaf de bank. Hij had 21 punten, 14 rebounds en 10 assists. Randle had waarschijnlijk op een basisplaats gehoopt bij de Pelicans, maar die heeft hij nog niet. De voormalige Laker zou die binnenkort wel kunnen krijgen als hij zo doorgaat.
De San Antonio Spurs waren alleen in het eerste kwart beter. De rest van de wedstrijd hadden ze geen antwoord op de New Orleans Pelicans. De wedstrijd eindigde met de uitslag 126 – 140.