Uitblinker Granderson kan niet meer ontkennen

Door

Nee, het predikaat slugger is niet op hem van toepassing. Homerun hitter? Je voelt je zeker niet lekker. Curtis Granderson vindt al deze termen, maar belachelijk. Hij kan zich daar totaal niet in vinden. Daarmee leeft de centerfielder in het verleden, want de cijfers van Granderson anno 2011 bewijzen dat hij in staat van ontkenning leeft.

Wie na 129 gespeelde games de MLB- leider is in het homerun- en RBI-klassement kan moeilijk beweren  dat hij geen slugger is. Zondag knuppelde hij in de tweede ontmoeting tegen de Baltimore Orioles homer nummer 37 en 38 de tribunes in en krikte zijn aantal binnengeslagen runs op naar 107.

Zijn statistieken liegen niet, en liegen er dit jaar niet om. Dat laat onverlet dat Granderson zich de status van homerun king laat aanmeten. ,,Het is een van de freak things”, aldus de nieuwbakken powerhitter. ,,Ik dacht: ‘die homerun jongens kunnen het. Zij slaan mammoetballen. De mijne? Zolang ze over het hek gaan, is dat fantastisch. Het maakt mij niet uit hoe ver ze gaan.’”

In beide categorieën heeft de 30-jarige Yankee zijn PR ruimschoots overtroffen. Als Detroit Tiger mepte hij in 2008 30 ballen over de hekken en was hij in 2007 goed voor 74 RBI’s. Met zijn huidige rapportcijfers hebben we het ineens over een heel ander soort honkballer. In New York menen ze een American League MVP-waardige speler.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer. Ofwel: een bovengemiddeld seizoen maakt van de Yankee-revelatie nog geen waar homerun kanon. Althans, dat is de redenatie van hemzelf. ,,Ik zit nog lang niet in de categorie Alex Rodriguez, Big Papi of Adrian Gonzalez. Ik kan daar komen op wilskracht. Tenminste, ik denk dat ik dat kan.”

Ook leuk om te lezen