Uitblinkende Anthony niet genoeg voor Knicks

Door

De Boston Celtics hebben dinsdagavond uitstekende zaken gedaan in de playoff serie tegen de New York Knicks. In de eigen TD Garden won de ploeg van coach Doc Rivers met 96-93.

De overwinning kwam de ploeg uit Boston niet aanwaaien. Sterker nog, de Celtics hadden het enorm lastig en dan vooral met een man aan New York zijde. Carmelo Anthony zorgde bijna in zijn eentje dat het nog een wedstrijd bleef tussen beide partijen.

Melo was goed voor 42 punten, 17 rebounds en 6 assists, maar miste de steun van zijn collega’s. Voor de wedstrijd was Chauncey Billups al afgemaakt met een blessure, terwijl gedurende de eerste helft ook Amar’e Stoudemire uitviel. Het bleek teveel van het goede voor de ploeg van Mike D’Antoni.

,,Boston heeft niks bijzonders gepresteerd,” stelde ‘Melo’ na afloop. ,,Als je ziet hoe wij vandaag hebben gevochten en hebben gespeeld, ondanks onze blessures, dan moet dat vertrouwen geven richtin de wedstrijden in New York.” .

Celtics-coach Rivers zag ook dat zijn team een lastige partij had gespeeld. ,Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Toch moeten we zeker niet vergeten hoe goed zij hebben gespeeld zonder de aanwezigheid van dragende spelers als Stoudemire en Billups. We zullen vol aan de bak moeten in New York.”

Bij de thuisploeg was Rajon Rondo de uitblinker met 30 punten. Het betekende voor hem een nieuw persoonlijk record wat betreft het aantal punten in een playoff wedstrijd.

De Celtics hebben nu een 2-0 voorsprong in de serie genomen. Vrijdag staat game 3 op het programma in Madison Square Garden, waar de fans van de Knicks voor de eerste keer in zes jaar weer playoff basketbal te zien krijgen.

Zie hier de samenvatting:

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen