Uggla: ‘Morgen gelijk met nieuwe streak beginnen’

Door

Door woensdag 7 september kan alweer een rode streep. Dat was de dag geweest waarop Dan Uggla Joe DiMaggio uit de boeken had kunnen slaan met een hitting streak van 57.

Het honkslaggeweld van de tweede honkman stokte echter ‘al’ op zondag 14 augustus. Met een run van 33 wedstrijden op rij vindt hij zich terug op de gedeelde 19de plaats  op de MLB-lijst aller tijden.

Hij is dus niet de beste ooit in de Big Show. Eigenlijk had ook niemand dat verwacht, want het 70 jaar oude record van de wereldberoemde Yankee lijkt onaantastbaar. Wel mag hij zich in zijn eerste jaar in Atlanta de beste Brave ooit noemen. Hij verdreef Rico Carty naar de tweede plaats door zijn streak van 31 partijen in 1970 met twee te verbeteren.

,,It was a fun run”, zei Uggla zondag na de met 6-5 verloren match tegen de Chicago Cubs. ,,Maar aan alle dingen komt een einde. Deze streak duurde al langer dan ik ooit gedacht had”, klonk hij realistisch.

Tegen de Cubs eindigde hij zondag op 0-3. In de eerste inning sloeg hij een sacrifice fly, waarmee Uggla zijn ploeg op 1-0 zette. In zijn volgende drie at bats lukte het hem niet om de hatelijke nul van de borden te krijgen, al was de Brave in de vijfde slagbeurt dichtbij een hit.

Een snoekduik van tweede honkman Darwin Barney in het rechtsveld voorkwam dat de oud-Marlin op de honken kwam.

Uggla’s streak is de langste in vijf jaar in de Majors. In 2006 kwam Chase Utley van de Phillies tot een totaal van 35. Hiermee heeft de Brave toch flink wat kleur aan zijn verder grijze seizoen gegeven. Tot aan dinsdag 5 juli, de dag waarop hij tegen de Colorado Rockies zijn reeks begon, sloeg hij slechts 0,173, had hij 56 hits waaronder 12 homers en had hij 30 RBI’s.

Veertig dagen later zien zijn cijfers er compleet anders uit. In deze periode had hij een slaggemiddelde van 0,377, sloeg hij 49 keer een honkslag tijdens de 130 keer dat hij het slagperk instapte. Mepte 15 ballen de tribunes in en zorgde hoogstpersoonlijk voor 32 binnengeslagen runs. Tot en met dit weekeinde heeft hij zijn slaggemiddelde opgekrikt naar 0,231.

,,Ik heb een fantastische tijd gehad. Laten we morgen gelijk met een nieuwe streak beginnen”, grapte hij direct na de verloren partij.

 

Ook leuk om te lezen