UFC 190: Ronda Rousey is klaar om Brazilië te veroveren

Door

Mauricio ‘Shogun’ Rua (Brazilië) tegen Antonio Rogerio Nogueira (Brazilië)

Een confrontatie waar een lang verhaal achter zit. Rua en Nogueira waren de coaches tijdens The Ultimate Fighter: Brazil 4. Nadat hun ‘pupillen’ in actie komen mogen de ervaren vechters het zelf laten zien in de octagon. Nogueira stond eigenlijk niet te boek als coach tijdens TUF: Brazil. Anderson Silva was de oorspronkelijke coach, maar de vechter werd een aantal maanden terug betrapt op doping.

Rua en Nogueira zijn al meer dan 14 jaar actief in de MMA. Beide vechters zijn ook op hun retour. Voor Shogun staat er veel op spel zaterdag. De 33-jarige vechter verloor vier van zijn laatste vijf gevechten in de UFC, waaronder zijn laatste twee door middel van knockouts. Rua heeft heel wat operaties achter de rug, met name zijn knie heeft veel te verduren.

Tegenstander Nogueira is zes jaar ouder en verloor vorig jaar van Anthony Johnson. Het kan zomaar dat hij net als zijn broer, die eerder op de avond tegen Stefan Struve in de octagon staat, ook bezig is aan zijn laatste gevecht. Dat is natuurlijk ook van toepassing op Rua. Deze twee Brazilianen zijn legendes in hun eigen land en willen nog een keer vlammen in Rio.

Ook leuk om te lezen