UFC 189 main event op losse schroeven

Door

UFC 189 World Championship Fan Event - Dublin

Het gevecht tussen Jose Aldo en Conor McGregor volgende maand in Las Vegas gaat misschien niet door. Gisteren werd bekend dat Aldo een ribblessure heeft opgelopen tijdens een training. De Braziliaan zou door die blessure er 3 tot 4 weken uit liggen en dus het ‘gevecht van het jaar’ niet halen.

Het is niet de eerste keer dat Aldo geblesseerd raakt in aanloop naar een gevecht om het kampioenschap. Het gebeurde al drie keer eerder voor de Braziliaan. De afgelopen maand kwam er al slecht nieuws uit het trainingskamp van de kampioen. Hij weigerde zijn urine af te staan aan een doping controleur uit de Verenigde Staten. De Braziliaanse politie werd ingeschakeld, waarna de man het land is uitgezet. In Brazilië is namelijk de Braziliaanse MMA-bond verantwoordelijk voor doping controles, alleen zijn daar vaak twijfels over in de rest van de wereld.

En natuurlijk had McGregor wel een reactie klaar:

Mocht het gevecht daadwerkelijk niet doorgaan, dan zal dat een enorme klap in het gezicht zijn voor de UFC. Maanden zijn ze al bezig met een promotie tour en komen er fans over de hele wereld op 11 juli naar Las Vegas. Een klein lichtpuntje voor die mensen is het feit dat ze het geld terug krijgen mocht de main event niet doorgaan, zo zijn de regels eenmaal in Las Vegas. Dana White reageerde op twitter met twee woorden op de situatie rond Aldo:

Het is te hopen dat Jose Aldo fit genoeg zal zijn, want met deze promo heeft de UFC toch even de hype groter gemaakt rondom Aldo-McGregor, oftewel Brazilië tegen Ierland.

Foto’s: Getty Images / Zuffa (UFC)

Ook leuk om te lezen