UCLA effectiever dan Arizona State

Door

UCLA v Arizona State

#11 UCLA tegen #15 Arizona State is niet alleen de enige wedstrijd tussen twee teams uit de ranking deze week, maar vooral ook een wedstrijd die begon met vele vraagtekens. Beide teams waren nog ongeslagen, maar ook nog niet echt getest dit seizoen. Op het einde waren sommige vraagtekens weg en had UCLA er een paar vervangen door uitroeptekens. In een offensief spektakel wonnen de Bruins met 62-27.

UCLA dodelijk effectief
In het begin van de wedstrijd nam Arizona State nog brutaal de leiding. Vroeg in het tweede kwart kwamen ze met 17-6 voor te staan. Daarna was de magie echter uitgewerkt. UCLA was op de beslissende momenten keer op keer beter en met de rust stond het al 17-27.

Aanvallend en bij de special teams zijn de vraagtekens bij UCLA verdwenen. Zo was Ishmael Adams goed voor twee kick return touchdowns. Quarterback Brett Hundley was daarnaast goed voor 355 yards passing met vier touchdowns en deed daar over de grond nog eens 70 yards en een touchdown bij. In totaal kwam UCLA tot 580 aanvallende yards in slechts 58 plays. Een gemiddelde van tien yards per play dus!

Verdediging UCLA zorgenpunt
Verdedigend valt er echter nog veel te verbeteren. UCLA moest namelijk niet minder dan 621 yards van Arizona State toestaan. Quarterback Mike Bercovici nam er daar 488 van voor zijn rekening. Een team dat echt om de prijzen wil spelen mag nooit zoveel yards toestaan.

Gelukkig voor de verdediging van de Bruins waren er ook enkele lichtpuntjes. Op essentiële momenten stonden ze er namelijk wel, met twee interceptions en twee fumbles tot gevolg. UCLA lijkt al met al een uitstekende kans te hebben om om het kampioenschap van de Pac-12 te mogen spelen. Zeker als tegenstander ze blijven helpen zoals hieronder door enkel lucht te blocken.

Oklahoma State voorbij Texas Tech
#24 Oklahoma State moest het thuis opnemen tegen Big 12 opponent Texas Tech. In echte Big 12 stijl werd het een wedstrijd met een hoge score, waarin Oklahoma State uiteindelijk het voordeel naar zich toe wist te trekken in een 45-35 overwinning.

Oklahoma State was niet het beste team, maar doordat ze thuis speelden konden ze het geduld opbrengen om op fouten van Texas Tech te wachten. Texas Tech heeft namelijk veel sterke punten, zoals bijvoorbeeld aan de fantastische catch hieronder te zien is, maar helaas ook een zwakke schakel. Quarterback Davis Webb gooide maar liefst vier ballen in de handen van de tegenpartij en dat is duidelijk te veel.

Oklahoma State, dat tot nu toe enkel krap verloor van #1 Florida State, heeft nu drie relatief eenvoudige tegenstanders voor de boeg en zal dus wel een tijdje in de rankings blijven staan. Nadeel voor de Cowboys is echter het programma richting einde van het seizoen met teams als Baylor, Virginia Tech en Oklahoma op het programma. Oklahoma State zal de Big 12 waarschijnlijk niet winnen, maar wie weet gaan ze wel invloed hebben op wie hem dan wel gaat winnen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen