Twitter kan NBA-coaches boete van $1M kosten

Door

De National Basketball Association maakte dik 24 uur geleden een begin met de lockout van z’n spelers, en iedereen weet zo zoetjes aan wel wat dat inhoudt: de spelers krijgen niet betaald, teams mogen niet onderhandelen met spelers, en kunnen ze dus ook niet vastleggen. Sterker nog: contact tussen werknemers (zoals coaches en GM’s) van de clubs en de spelers is taboe.

De NBA heeft een ieder laten weten dat ze dat laatste absoluut menens is. Een voorbeeldje? De NBA heeft de coaches en general managers specifiek aangegeven dat de maatregel zich strekt tot aan social media sites als Twitter.

Sterker nog, zo openbaarde ESPN’s Ric Bucher vrijdag: alleen al een retweet kan de coaches duur komen te staan. ,,NBA GM’s en coaches mogen hun spelers blijven volgen op Twitter”, zo tweette Bucher. ,,Maar een mention of een retweet? Een miljoen dollar boete en misschien het verlies van picks.”

,,De league heeft ons duidelijk gemaakt dat ze hartstikke serieus zijn”, zo liet een general manager aan Bucher weten. ,,Ze hebben iedereen laten weten dat ze onverbiddelijk zullen zijn zodra er ook maar enig contact met een van onze spelers wordt waargenomen.”

 

Ook leuk om te lezen