Twins willen Mauer terug in slagorde

Door

Joe Mauer, catcher van de Minnesota Twins, staat terug op de disabled list maar is niet van plan om van positie te veranderen. Hij is uit de roulatie sinds 15 april met een blessure aan het been.

Mauer werd eerder aan zijn knie geopereerd en kon niet echt doortrainen. Nu wil het team hem een andere positie laten spelen om toch nog gebruik te maken van zijn enorme slagkracht.

Toch is hij zeker van zijn positie. ,,Ik denk dat ik het team beter kan helpen als ik achter de thuishonk zit,” zei Mauer. ,,Ik heb hier mijn contract ondertekend om catcher te zijn. Ik denk dat we een betere ploeg zijn als ik achter de plaat zit.”

In december onderging hij zijn operatie en hij speelde maar in acht wedstrijden tijdens spring training en hij hoopte dat zijn benen daardoor fris gingen blijven. Twins’ krachttrainer Rick McWane zei dat de vermoeidheid in Mauer zijn benen er is omdat zijn benen gewoon niet sterk genoeg waren aan het begin van het seizoen.

Mauer zei dat het bergaf ging met hem na de tweede serie van het seizoen. Hij sloeg aan een gemiddelde van .235, geen home runs en maar vier RBI’s in negen wedstrijden.

,,Ik was ertegen aan het vechten en mijn lichaam vertelde me dat er niet veel meer kon aan gedaan worden,” zei Mauer. ,,Het is moeilijk om toe te geven, zeker als je ziet dat er speler met veel ergere dingen verder spelen. Maar er komt een punt waarop je lichaam zegt dat het niet meer verder kan.”

Foto: dinosaursneverexisted.files.wordpress.com

 

Ook leuk om te lezen