Tweede Nederlander speelgerechtigd voor Boise State

Door

De afgelopen weken is Boise State aanhoudelijk in het nieuws geweest door de issues rondom overtredingen van de NCAA regels. Op de achtergrond speelt echter ook nog de kwestie met de drie Nederlandse spelers wiens speelvergunning niet werd afgegeven. In deze kwestie zijn inmiddels vorderingen bereikt en vannacht werd bekend gemaakt dat nu twee van de drie spelers vanaf nu weer mogen aantreden voor de Broncos.

Vierdejaars safety Cedric Febis was inmiddels al enkele weken vrijgegeven door de NCAA en speelde inmiddels al twee wedstrijden mee.

Voor zijn overige twee Nederlandse collega’s was het echter wachten op een positief bericht van de NCAA. Wide receiver Geraldo Boldewijn kreeg dat nieuws woensdag te horen en zal daarom ook dit weekend meereizen voor het duel tegen Fresno State.

,,Dat is fantastisch nieuws,” stelde Broncos-quarterback Kellen Moore. ,,Hij heeft hier lang op moeten wachten, maar wij als team zijn erg blij dat hij nu weer voor ons kan spelen. Hij brengt wat extra’s in het spel wat we nog niet hebben.”

In het afgelopen seizoen kwam Boldewijn dertien wedstrijden in actie en had daarin elf catches voor 160 yards.

Chris Petersen, headcoach van Boise States, was opgelucht dat er weer een speler terugkeert. ,,Ik moet nog kijken hoe we hem gaan gebruiken, maar het is in ieder geval goed dat hij weer terug is. Het is natuurlijk verschrikkelijk nieuws voor deze jongens. Het enige wat ze kunnen doen is wachten en daardoor missen ze wedstrijden. Een erg pijnlijke situatie voor onze ‘Dutchies’.”

Ricky Tjong-a-Tjoe is de enige speler die nu nog moet wachten op zijn vrijgave.

Wat de reden achter deze (tijdelijke) schorsing voor de spelers is geweest, blijft gissen. Eerder werd al bekend dat Boise State een Nederlandse offensive manager, Floris Mendonca, op non-actief heeft gesteld.

De Broncos wilden niet bevestigen dat hij een rol heeft in de betwijfelde speelgerechtigheid van de drie Nederlandse spelers, maar dat hij een band met hen heeft is duidelijk, zo meldt Idaho’s KIVI-TV.

Foto: dailycaller.com

1 Reactie
  1. Stefan 8 jaar ago

    Apart verhaal, zeker omdat er nog niet heel veel duidelijk is wat precies de reden is geweest dat ze niet mee mochten doen.

    Goed dat jullie aandacht schenken hieraan, andere Nederlandse media doet hier niks aan.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen