Twee fans beschoten in Georgia na overwinning 49ers

Door

De afgelopen jaren hebben we meerdere vreemde verhalen gehoord over geweld na sportevenementen in de Verenigde Staten. Zo zou een kind met een New York Jets shirt zijn geslagen door een Cleveland Browns fan, en liep een San Francisco Giants fan hersenbeschadiging op na geslagen te zijn door Los Angeles Dodgers fans.

Ook na de wedstrijd tussen de San Francisco 49ers en de New Orleans Saints was het weer raak, maar ditmaal niet in de stad waar de wedstrijd zich afspeelde. Corey Adams, die samen met Christopher Middleton de wedstrijd hadden bekeken in een Applebees restaurant in Duluth, Georgia, wilden na afloop van de wedstrijd het restaurant verlaten toen zij beiden op de parkeerplaats werden beschoten door Donald Ray Ayro, een New Orleans Saints fan waar beide heren eerder in het restaurant enkele woorden mee hadden gewisseld.

Volgens Adams had Ayro de mannen aangesproken nadat ze luid hadden gejuicht na de touchdown die de San Francisco 49ers de overwinning zou opleveren. Ayro was hier niet van gediend, en beklaagde zich bij de twee fans, die op hun beurt hem probeerden uit te leggen dat het alleen maar een natuurlijke reactie op de wedstrijd was geweest. “Het enige wat we tegen hem hebben gezegd is dat we enthousiast waren over de touchdown. Het was maar één touchdown,” zei Adams later.

Ayro rekende zijn maaltijd af en verliet snel het restaurant, maar zei dat hij later voor Adams en Middleton terug zou komen, een bedreiging die niet serieus werd genomen. Ayro verraste de mannen echter op het parkeerplaats, en wist, na enkele schoten te hebben gelost, te vluchten. Middleton ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis na in zijn buik te zijn geraakt, Adams kwam er vanaf met een kleine wond aan het hoofd. David Ayro kon niet veel later door de politie worden gearresteerd.

Waar Amerikanen soms kritisch kunnen zijn over geweld rond Europese voetbal wedstrijden lijkt ook bij henzelf extreem geweld zoals in dit geval steeds vaker voor te komen. Een cliché als “het blijft een spel” kan dan helaas niet uitblijven.

Ook leuk om te lezen