Trouble in Paradise, Lakers geloven in Brown

Door

De Lakers verkeren in zwaar weer. Na de verloren wedstrijd tegen de Utah Jazz staat de ploeg uit Los Angeles op 1 overwinning en 4 nederlagen, en 1 op 12 wanneer het pre-season wordt meegerekend. Al tijdens de wedstrijd tegen de Jazz was met name de frustratie van sterspeler Kobe Bryant duidelijk zichtbaar. Dwight Howard, of all people, probeerde de vrede nog te bewaren, maar de scheuren tussen de visie van Mike Brown en wellicht ook de persoon Mike Brown en zijn sterspeler lijken groter en groter te worden.

Kobe Bryant maakte een matte indruk in met name de eerste helft tegen de Jazz. Met slechts zes schoten was Kobe zeker geen Black Mamba maar de cijfers zijn het minst zorgelijk. De houding van Bryant kan niet anders omschreven worden als lethargisch en ongeïnteresseerd. Dit zal de geruchtenmachine dat de sterspeler het niet ziet zitten in de Princeton offense die dit seizoen door Brown is geïntroduceerd alleen maar harder doen draaien.

Na rust had Kobe dan ook geen zin meer om zijn frustratie te verbergen. Aan het einde van het derde kwart stompte hij de bal het veld met nog één seconde op de klok in plaats van de bal normaal in te nemen. Kobe nam plaats op de bank bij de start van het vierde kwart maar daar bleef hij een aardige tijd zitten, tot groot ongenoegen van de Mamba. Bryant staarde zijn coach gedurende een flink aantal seconden met een furieuze blik aan. Met nog ruim zeven minuten op de klok verscheen nummer 24 weer binnen de lijnen. Met nog 25 seconden te gaan werd de Mamba naar de kant gehaald en ook toen sprak zijn gezicht boekdelen.

Bryant leek in het vierde kwart de wedstrijd in zijn eentje te willen winnen. Hij begon het kwart met dertien punten maar eindigde na de zeven minuten speeltijd die hij in het vierde kwart kreeg op 29 punten. Nu is het absoluut niet de eerste keer dat Kobe de wedstrijd alleen wil winnen en het is ook niet de eerste keer dat hij zich hierin vergaloppeerd, maar deze keer leek er meer te spelen. Wellicht wilde hij duidelijk maken aan zijn coach dat hij hem niet nodig heeft.

Ondertussen denkt het management van de lakers daar anders over en vinden zij ook dat dit naar buiten gebracht moet worden. Oppassen dus! Ook Buss kon de vinger niet op de zere plek leggen maar Brown werd vooralsnog ontzien Buss zegt geen problemen te hebben met Brown en stelt dat alles ‘cool’ is. Rust en geduld zijn de magische woorden in LA.

Maar alles lijkt verre van cool in LaLaLand. De zaken zullen echt niet zo op de spits worden gedreven als in 2007, het jaar waarin Kobe Bryant door de Lakers getrade wilde worden. Maar of Brown de kerst haalt…

Foto: Google images

 

Ook leuk om te lezen