Triple-double van Rondo niet genoeg

Door

1recap1


New York Knicks @ Boston Celtics 89-86

Het waren de All-Star starters die in het TD Garden van zich lieten horen. Carmelo Anthony en Rajon Rondo hadden beiden een geweldige avond, maar er kan maar één team winnen. Na 48 minuten spelen waren het de Knicks die 3 punten voorsprong hadden op de Celtics. Het was voor de Knicks de eerste overwinning op bezoek bij de Celtics na elf verloren wedstrijden. Het was de eerste keer in zeven jaar dat de Knicks weer eens in Boston wonnen. Boston staat met deze nederlaag op een ‘losingstreak’ van 5.

‘Melo rondde de wedstrijd af met 28 punten, 9 rebounds en 3 assists. Ook Amar’e Stoudemire was lekker bezig en eindigde met 15 punten en 9 rebounds. Bij de Celtics waren Rajon Rondo en Paul Pierce erg belangrijk. Rajon had voor de 27ste keer in zijn carrière een triple-double. De guard noteerde 23 punten, 10 rebounds en 11 assists. Paul Pierce scoorde 22 punten, 6 rebounds en 2 assists.

Voor de volgende wedstrijd spelen de Knicks zaterdag in Philly tegen de 76’ers. De Celtics moeten vrijdag in Atlanta tegen de Hawks.

Los Angeles Clippers @ Phoenix Suns 93-88

Voor de derde keer op rij hebben de Clips verloren. Dit keer was Phoenix te sterk voor de ploeg uit ‘The City of Angels’. Zonder Chris Paul blijkt pas echt hoe belangrijk hij is voor de Clippers. Zonder de spelmaker en de beste PG van dit moment in de NBA, hebben de Clippers het erg lastig tegen elke tegenstander. De Suns maakten hier gebruik van, met Goran Dragic in een hoofdrol. Dragic eindigde de wedstrijd met 24 punten, 8 assists en 5 rebounds. Ook Luis Scola was druk bezig. Met 14 punten en 9 rebounds was hij erg belangrijk. Bij de Clippers waren Jamal Crawford en Eric Bledsoe de beste spelers. Jamal had aan het einde van de wedstrijd 21 punten en 4 assists.

Voor de Suns was dit tweede wedstrijd onder de nieuwe coach Lindsey Hunter. Hunter kon niet beter beginnen bij de Suns. hij staat nu op 2 uit 2.

Toronto Raptors @ Orlando Magic 97-95

DeMar DeRozan was de gevierde man in de bus van de Raptors. De jonge SG had met nog 4.7 seconden te gaan de bal en hij deed er iets goeds mee. Na een kleine dribbel gooide hij de bal in de buzzer perfect door de ring. Het was over in Orlando. De ‘gamewinner’ van DeMar voorkwam dat de Magic voor de vierde keer in vijf wedstrijden in overtime terecht kwamen. De Magic die de laatste wedstrijden sowieso niet goed spelen(uit de laatste 17 wedstrijden, 15 verloren) konden wel een overwinning gebruiken, maar moesten dankzij DeRozan op de valreep opnieuw een nederlaag incasseren.

Naast DeMar Derozan was ook Amir Johnson goed op dreef. Hij was goed voor 21 punten en 10 rebounds. Bij de Magic waren Nick Vucevic en Jameer Nelson de grote mannen. Vucevic eindigde de wedstrijd met 19 punten en 14 rebounds, terwijl Nelson 14 punten, 11 assists en 7 rebounds op zijn naam zette.

Ook leuk om te lezen