Training in Central Park helpt Penguins niet

Door

Het moet een bijzonder gezicht zijn geweest toen zaterdagmiddag de Pittsburgh Penguins in volledige uitrusting in de binnenstad van New York taxi’s aan stonden te houden. De bus die hen oorspronkelijk van Madison Square Guarden naar Central Park vervoerde, botste op een andere auto, waardoor het team van Dan Bylsma genoodzaakt was om met tien taxi’s verder te reizen naar hun eindbestemming.

Niet alleen de spelers waren blij met deze afwisseling in training, ook het New Yorkse publiek vond het prachtig en was in grote getalen op deze buitentraining afgekomen.

Helaas voor de Penguins zorgde deze training een dag later niet voor de gewenste overwinning op de New York Rangers. In de Madison Square Garden gingen de door blessures geplaagde Penguins met 5-3 ten onder, onder meer door drie power play-goals.

Pittsburgh kwam nog wel het beste uit de startblokken en nam brutaal een 0-2 voorsprong. New York trok echter nog in de eerste periode de stand weer gelijk en liep in de het tweede bedrijf uit naar 5-2. Hiermee was de wedstrijd in feite beslist, al maakten de gasten nog wel een doelpunt in de laatste periode.

Pittsburgh-speler Jordan Staal wil het huidige blessureleed niet als excuus aandragen voor de laatste nederlagen; volgens hem ligt het eerder aan de vele penalty’s die het team tegen krijgt. „Met de krappe selectie van het moment is het een stuk lastiger om power play-situaties door te komen. We moeten dus zorgen dat we minder penalty’s tegen krijgen.”

Met deze overwinning maken de Rangers een einde aan hun losing streak van zes wedstrijden en handhaven zich nu op de zevende plaats in de Eastern Conference. Voor de Penguins heeft deze nederlaag geen directe gevolgen want het team blijft vierde met een voorsprong van zes punten op de als vijfde geplaatste Washington Capitals.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de Rangers en de Penguins.

Foto: pghsports.com

Ook leuk om te lezen