Trade update: Jackson wil weg, verlaat Dragic Phoenix?

Door

Indiana Pacers v Phoenix Suns

De agent van Reggie Jackson heeft bij het bestuur van Oklahoma City Thunder gevraagd om een trade van de point guard. De 24-jarige Jackson moet het nu doen met een plek achter Russell Westbrook, maar is opzoek naar een team waar hij een starter zal zijn. Jackson nam de plaats van Westbrook over toen de startende point guard zijn hand blesseerde. Hij deed dit zeker niet verkeerd met gemiddeld 20.2 punten, 7.8 assist en 5.2 rebounds.

General manager Sam Pretsi heeft gezegd dat hij interesse zal peilen bij verschillende teams, maar zal niet voor 100% kunnen beloven hem voor donderdag te kunnen traden. Mocht Jackson voor donderdag geen ander team gevonden hebben zal hij komende zomer als restricted free agent opzoek gaan naar een nieuwe bestemming. Vooralsnog zijn er nog geen teams geïnteresseerd in de diensten van de point guard.

Goran Dragic
Voor het einde van de trading deadline speelt Goran Dragic zeer waarschijnlijk bij een ander team. Dragic liet zelf al weten dat hij het aflopende contract niet zal verlengen. Daarnaast heeft hij bij het bestuur het verzoek ingediend om zo snel mogelijk te verhuizen naar een ander team. Omdat het bestuur nog iets terug wil hebben voor Dragic, hebben ze besloten het verzoek in te willigen.

Vertrouwen
Er gaan verschillende geruchten waarom de point guard de Suns wil verlaten. De meeste bronnen zeggen dat Dragic het vertrouwen van het bestuur is kwijt geraakt. Vooral de komst van Isaiah Thomas is niet goed gevallen. Hij heeft het gevoel dat zijn rol als spelmaker veel minder is geworden door zijn komst. De Most Improved Player van 2014 lijkt nu op zoek naar een team waar er een team om hem heen gebouwd wordt.

Aanbiedingen
Het lijkt erop dat de Suns en Dragic niks te klagen hebben. Verschillende teams zouden lonken naar de diensten. Dragic zou de voorkeur hebben voor de LA Lakers, de New York Knicks of de Miami Heat. Daarnaast hebben de Indiana Pacers, de Houston Rockets en de Boston Celtics vergaande interesse om de Sloveen zo snel mogelijk binnen te hengelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen