Tracy McGrady tekent bij de Spurs

Door

Tracy McGrady krijgt de kans om een kampioensring te winnen bij de San Antonio Spurs. De zevenvoudig All-Star tekent vandaag een contract tot het einde van het seizoen bij de ploeg uit Texas. De shooting guard, die tevens als small forward uit de voeten kan, neemt de plaats in van Stephen Jackson. Die werd eerder deze week op straat gezet, nadat hij kritiek had geuit op trainer Greg Popovich.
CBA 12/13 First Round: Fujian Xunxing v Qingdao Eagles
T-Mac speelde vorig seizoen zijn laatste wedstrijden in de NBA voor de Atlanta Hawks. Dit seizoen speelde hij voor de Qingdao Double Star Eagles in de Chinese league. Hij mist waarschijnlijk wel wat wedstrijdritme, want zijn laatste wedstrijd in China dateert van 17 februari. Toen scoorde hij 30 punten, greep 9 rebounds en gaf 5 assists.

McGrady is tweevoudig topscorer van de NBA en brengt veel ervaring mee. Hij speelde 44 wedstrijden in de play-offs. Daarin was hij gemiddeld goed voor 25.2 punten, 6.3 rebounds, 5.5 assists en ruim een steal. Dat zal de komende maand niet van hem worden verwacht, maar hij is zeker een gevaarlijke speler van de bank. De Spurs zijn als tweede geplaatst in het westen en nemen het vermoedelijk in de eerste ronde op tegen de Houston Rockets, het team waar McGrady tussen 2004 en 2010 speelde.

Hij zal rugnummer 1 gaan dragen.

Ook leuk om te lezen