Touchdowns & Fumbles – #2

Door

In de serie Touchdowns & Fumbles zal ik wekelijks mijn visie geven op wat gebeurtenissen van de afgelopen week. We gaan kijken wie er de afgelopen week op positieve wijze opvielen, maar kijken daarnaast ook naar een paar minpunten, zowel op als naast het veld. Niemand wordt gespaard en wie goed zijn best doet komt in de touchdown sectie terecht!

Divisional Playoffs - Seattle Seahawks v Atlanta Falcons

Nieuwste Oakland Raider?

De NFL Combine was vorige week, en Chris Johnson’s 40-yard dash record (4.24) uit 2008 bleef wederom staan. Dit had echter anders kunnen lopen als deze man had mee gedaan.

De naam is Terrell Sinkfield, wide receiver van Northern Iowa, en afgelopen seizoen goed voor 43 catches voor 499 yards en vier touchdowns. Het was niet goed genoeg om uitgenodigd te worden voor de NFL Combine. Maar tijdens de Pro Day van de University of Minnesota stal Sinkfield de show door bij de 40 yard dash een tijd neer te zetten van 4.19!

Wel moet erbij gezegd worden dat het met de stopwatch gemeten werd, en dat ook bij de NFL Combine in sommige gevallen stopwatch tijden niet betrouwbaar zijn. (Zo zou Tavon Austin tijdens zijn sprint eerst 4.25 hebben neergezet, dit bleek later ‘maar’ 4.34 te zijn)

Desalniettemin beschikt Terrell Sinkfield over geweldig veel snelheid waardoor hij ongetwijfeld bij een NFL team een kans zal krijgen, allicht de Oakland Raiders, al is het maar de vraag of het team nog steeds zo’n affectie heeft voor snelheid nu Al Davis niet meer aan het roer staat. Dat hij een kans gaat krijgen staat wel vast, ‘cause you can’t teach speed!

Sherman vs. Bayless

Richard Sherman houdt van trashtalken, heel, erg, veel.

Skip Bayless houdt ook van praten, hij wordt hier immers door ESPN voor betaald en vormt in het programma First Take een duo met de altijd uitgesproken Stephen A. Smith. Afgelopen week kwam Richard Sherman langs om te praten over zijn prestaties van afgelopen jaar. Het resultaat was een discussie die wel heel erg persoonlijk werd met als hoogtepunt Sherman die tegen Bayless zei: I’m better at life than you.

Richard Sherman is zo langzamerhand misschien wel de meest uitgesproken speler in de NFL, en na het vertrek van mannen als Terrell Owens en Chad Ochocinco (Formerly known as Chad Johnson) is het leuk dat er weer iemand is opgestaan als meest prominente trashtalker van de NFL. En zolang zijn prestaties op het veld uitmuntend blijven kan hij voor mij sowieso niet veel fout doen. Dus Richard: ga vooral zo door en ik kijk al uit naar de volgende sappige quotes!

Tony Gonzalez

Als er een lijst met ‘potentiële Hall Of Famers’ bestaat dan staat deze man zeker bovenaan. Kijk alleen al naar deze lijst met records die de 37-jarige tight end op zijn naam heeft staan.

Het leek er echter op dat we na afgelopen seizoen definitief afscheid moesten nemen van Tony Gonzalez. Nadat hij eindelijk zijn eerste playoff-wedstrijd had gewonnen (met hangen en wurgen) gaf hij aan dat de kans zeer groot was dat dit zijn laatste seizoen zou zijn.

Maar toch gaat Gonzalez er naar alle waarschijnlijkheid nog een jaartje aanplakken, terwijl de Falcons aan het verjongen zijn willen ze dolgraag Gonzalez nog een jaar erbij hebben. Dit gaat volgens de tight end enkel gebeuren tegen de juiste prijs maar als Atlanta hem inderdaad zo graag wil terug hebben moet dat geen probleem zijn. Want een Super Bowl ring is deze held zeker gegund. (als het maar niet ten koste van de Seahawks is!)

Super Bowl XLVII Media Day

Boldin & De Ravens

Soms zeg je iets en heb je er later eigenlijk spijt van. Dat zal voor Boldin wel het geval zijn. Tijdens de playoff-run van Baltimore zei Boldin dit.

Nu de Ravens hem echter duidelijk hebben gemaakt dat Boldin weg mag tenzij hij geld wil inleveren is de wide receiver opeens iets minder happig om meteen met pensioen te gaan.

Boldin beweert dat het om principes gaat, voor Baltimore gaat het om geld, en uiteindelijk zal Boldin met het woord principe ook geld bedoelen. Het ‘Retire as a Raven’ plan van Boldin kan dus waarschijnlijk de koelkast in, nadenken voordat je iets zegt Anquan!

Percy Harvin

Wie aan Percy Harvin denkt, denkt ongetwijfeld aan blessures en aan een receiver die heel gevaarlijk kan zijn met de bal in zijn handen. Maar toch ook vooral aan blessures die Harvin al zijn hele carrière dwars zitten.

Harvin heeft het echter wel gezien in Minnesota en wil dolgraag weg. En dat vind ik apart. Zelfs toen Harvin zware migraine-aanvallen had bleven de Vikings hem steunen, en nu wil Harvin zo snel mogelijk ergens anders heen. Een beetje een stank voor dank gevalletje dit. Als ik de GM van de Vikings was zou ik hem dan ook zo snel mogelijk wegtraden voor een speler of draft pick die wel graag voor Minnesota wilt uitkomen. Want aan een ongemotiveerde speler als Harvin hebben de Vikings helemaal niets meer.

De Revis Soap

Als Jets sympathisant volg ik de Revis soap op de voet. Maar het zou mij pijn doen mocht de beste cornerback in de NFL (Laat het Sherman niet horen) de Jets verlaten.

De Jets hebben al niet veel, dat hebben we vorig jaar gezien, maar het wegtraden van Revis zou geen goede rebuilding stap zijn. Hoe je het ook wend of keert, een sterspelers als Revis kan, mits fit, een wereld van verschil maken.

Dus ik zou de beleidsbepalers bij de Jets willen vragen om toch echt hun strategie te herzien en Revis niet te traden. In plaats daarvan kunnen zij misschien op zoek gaan naar een fatsoenlijke quarterback. Want nee, Mark Sanchez is geen fatsoenlijke quarterback, loos hem, nu.

Ook leuk om te lezen