Toronto Maple Leafs blijven op koers

Door

Toronto Maple Leafs v Montreal Canadiens

Het mag inmiddels de grote verrassing van dit NHL seizoen heten, dat de Toronto Maple Leafs halverwege het jaar nog altijd ruimschoots meedoen om een plek in de play-offs. Zo ook gisteravond, toen de New Jersey Devils in de derde periode werden verschalkt.

Het duel begon met alweer de negende treffer van Nazem Kadri, die nu hij eindelijk de kans krijgt laat zien het talent te zijn dat van hem werd verwacht. Twee goals van Marek Zidlicky in de tweede periode keerde het duel echter om en de Devils begonnen de derde periode met een 2-1 voorsprong.

Die hielden ze echter niet vast, want een vlugge treffer (39 seconden) van McClement en powerplay goals van McArthur en Kessel hielden de Leafs op koers voor de play-offs. Tot man of the match werd Leafs-goalie James Reimer (foto) gekozen, die al dit hele seizoen vriend en vijand verbaasd en voor het eerst in jaren Toronto rust tussen de palen geeft.

De Leafs hebben sinds 2004 niet meer de play-offs behaald en dat terwijl ze de rijkste  franchise van de NHL zijn. Vorig jaar kende de ploeg ook een goede start, maar zakten ze ver weg in de tweede helft van het seizoen. Die tweede helft is er dit jaar simpelweg niet en het gat van zes punten naar plek negen geeft hen wat ademruimte.

Het is een turbulent jaar in Toronto, met het vertrek van Brian Burke als general manager aan het begin van het seizoen en alle druk op de ploeg van dien, maar ze maken het vooralsnog waar en het behalen van de play-offs zou voor deze selectie een ongekende prestatie zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen