Toronto FC mikt op komst Wesley Sneijder of Steven Gerrard

Door

sneijder gerrard

De Canadese voetbalclub Toronto FC hoopt aankomende winter (of zomer) een spectaculaire aankoop te kunnen doen. De Canadese club hoopt Wesley Sneijder en/of Steven Gerrard naar de MLS te lokken. Beide spelers zitten in de herfst van hun carriére, en zouden niet op voorhand een aanbieding uit de MLS afslaan.

Dit seizoen wist Toronto FC niet de play-offs te bereiken, ondanks het aantrekken van Jermaine Defoe en oud-Heerenveen speler Michael Bradley. De Canadese topclub zou met de komst van Gerrard of Sneijder een serieuze gooi willen doen naar het kampioenschap in de MLS.

Steven Gerrard kan transfervrij vertrekken:

Hij speelt al jaren bij het Engelse Liverpool F.C. Clubicoon Steven Gerrard staat dit seizoen op een kruispunt in zijn voetballoopbaan. Supporters van Liverpool hopen dat de 34-jarige middenvelder een nieuw contract krijgt, maar de Engelsman sluit een transfervrije aftocht niet uit. Deze zomer loopt het contract van Gerrard af, en het gerucht gaat dat hij misschien wel (transfervrij) vertrekt uit de Engelse-havenstad.

Een avontuur in de Major Soccer League behoort dus tot de mogelijkheden voor Gerrard. Het is voor veel mensen ondenkbaar dat Gerrard naar een andere Premier League club vertrekt, of elders in Europa aan de slag gaat. Met de recente transfer (uitleenbeurt) van Frank Lampard naar Manchester City in het achterhoofd, weten de Engelse media te melden dat Gerrard ook wel eens een verrassende transfer kan maken.

Toch is die kans vrij klein, en lijkt hij zijn carriére bij Liverpool af te sluiten, of in zijn nadagen nog een avontuur aan te gaan in Amerika of India (Indian Super League)

Einde huwelijk tussen Sneijder en Galatasaray lijkt nabij:

De afgelopen periode is veel gezegd en geschreven over Wesley Sneijder in de Nederlandse en Turkse media. De 30-jarige middenvelder had het afgelopen week nog aan de stok met enkele bestuursleden van Galatasaray. Het bestuur van Cim Bom liet weten dat door financiële problemen de salarissen van de spelers pas in januari 2015 betaald zullen worden.

In tegenstelling tot zijn (Turkse) ploeggenoten ging Sneijder niet akkoord met dit betalings-voorstel , en eiste hij zijn salaris op. Dit koste Sneijder vorige week vrijdag een basisplek tegen Kasimpasa. Uiteindelijk kreeg Sneijder zijn salaris, en was volgens de Utrechter de kou uit de lucht.

Of dit voorval een staartje zal krijgen, zal de komende tijd duidelijk worden. Door dit voorval zijn clubs gaan informeren naar de status van Sneijder, wie de afgelopen weken/maanden in bloedvorm verkeerde. Door financiële problemen zou men bij Galatasaray niet direct geïnteresseerde clubs afwimpelen.

Het contract van Sneijder bij Galatasaray loopt nog door tot 2016, dus zullen geintresseerde clubs een transfersom op tafel moeten gooien, wil men de 30-jarige middenvelder binnenhalen. Mochten er de komende weken/maanden meer incidenten voorkomen, dan is het zelfs niet ondenkbaar de Sneijder transfervrij zal vertrekken. Alleen al de salariskosten van Sneijder scheelt de Turken circa 4,5 miljoen euro per jaar.

Mocht Sneijder transfervrij vertrekken, dan zou Toronto FC zich kunnen mengen om de komst van Sneijder. De afgelopen jaren werd Sneijder al diverse malen in verband gebracht met een vertrek naar LA Galaxy, maar toen koos hij voor Galatasaray.

Het is niet bekend of Sneijder openstaat voor een avontuur in de MLS. Ook zouden diverse Eur0pese-topclubs strijden om zijn komst. Dit zou Toronto FC redelijk kansloos maken als het gaat om de komst van Sneijder.

 

4 Reacties
 1. Jasper 6 jaar ago

  Prachtig, mocht een van deze echt doorgaan…

 2. Jelle Achten 6 jaar ago

  Als een Liverpool fan hoop ik absoluut niet dat Gerrard naar Toronto gaat, ook al hebben de reds hem nog geen contract aangeboden

  • Hendrik Brands 6 jaar ago

   Als Gerrard en Liverpool besluiten uit elkaar te gaan, is het beter als hij naar Canada/Amerika komt. Dit zouden ze fans van Liverpool beter kunnen verwerken als hij naar City of Chelsea gaat.

   • Jelle Achten 6 jaar ago

    Dat ben ik het dan wel met je eens

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen