Toronto FC houdt rekening met vertrek sterspeler

Door

Jermain Defoe hopeful Toronto FC move will help World Cup chances - video

Bij Toronto FC houdt men er rekening mee dat Jermain Defoe volgend seizoen niet meer te bewonderen zal zijn in de MLS. De 32-jarige aanvalsleider zou in de winterstop hoogst waarschijnlijk terugkeren naar de Engelse Premier League.

In de afgelopen weken liet Defoe het management van Toronto FC weten dolgraag te willen terugkeren naar Engeland. Aangezien hij beschikt over een doorlopend contract, zullen geintresseerde clubs een transfersom moeten betalen. Het kan ook zijn dat Defoe zijn contract laat ontbinden, zodat hij transfervrij kan tekenen bij een Premier League club.

Toronto FC general manager Tim Bezbatchenko zegt aanbiedingen op Defoe of andere spelers op voorhand niet af te wimpelen. Volgens Bezbatchenko ligt er een plan op tafel mocht Defoe vertrekken, en zal men niet dwarsliggen, mochten er clubs zich melden voor de Engelsman. Toch zegt Bezbatchenko erbij, dat hij erop rekent dat Defoe ook volgend seizoen zal spelen voor Toronto FC. Maar aangezien Defoe achter de schermen al bezig is met een wintertransfer, lijkt het erop dat men afscheid kan nemen van Defoe.

jermain-defoe
Dit seizoen was Defoe clubtopscorer met 11 doelpunten in 19 wedstrijden

De kans is dus groot dat Defoe na één seizoen alweer vertrekt bij Toronto FC. In het verleden beleefde Defoe zijn grootste successen bij Tottenham Hotspur. Van 2004 tot begin 2014 (m.u.v. één seizoen Portsmouth) speelde hij voor de Spurs. In zijn carriére kwam Defoe 55 maal uit voor het Engels nationaal Elftal, waarin hij 19 keer scoorde.

Naar verluidt heeft Queens Park Rangers reeds interesse getoond in Defoe, en zullen er in de komende periode nog meer clubs zich melden voor de 32-jarige Engelsman.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen