POLL: Embiid stelt zich beschikbaar voor NBA Draft

Door

Kansas v Texas

De twintig jarige Joel Embiid heeft besloten zichzelf beschikbaar te stellen voor de 2014 NBA Draft aanstaande juni, zo meldt Yahoo Sports. De center die dit seizoen uitkwam voor de Kansas Jayhawks ontwikkelde zich in zijn freshman seizoen tot één van de grootste talenten op collegeniveau. Hij wordt gezien als kandidaat om als eerste overall te worden gekozen. Er wordt verwacht dat ook Louisville-forward Montrezl Harrell zich op korte termijn beschikbaar zal stellen voor de draft (lees hier wie nu al zeker in de draft zit).

Het seizoen van de Kameroense center bij Kansas kwam vroegtijdig ten einde vanwege een rugblessure. Dat kostte hem March Madness. Embiid had dit seizoen gemiddeld elf punten, acht rebounds en bijna drie blocks per wedstrijd.

In 2011 is de Kameroener pas begonnen met basketballen, daarvoor speelde hij volleybal. Mede daardoor stond hij bij aanvang van het seizoen in de schaduw van toptalenten als Andrew Wiggins, Jabari Parker en Julius Randle. Toch wordt hij als een van de weinige spelers uit deze lichting gezien als een speler waar een team omheen gebouwd kan worden.

 

 

POLL

free polls

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. hendrikbrands 6 jaar ago

    hij ontkent tegenover ESPN. Zal nog wel officieel worden hoor, is kwestie van tijd 🙂

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen