Top 5 bestemmingen voor Karlos Dansby

Door

New England Patriots v Miami DolphinsZoals je kon lezen in de NFL Update hebben de Miami Dolphins afscheid genomen van Karlos Dansby en er zijn een groot aantal teams die serieus een middle linebacker kunnen gebruiken. De NFL draft van 2013 biedt weinig opties voor de teams om hun behoefte op te vullen en dus is Dansby een welkome versterking. Een top 5.

5. Atlanta Falcons

Het simpele feit ligt er dat Akeem Dent te weinig zijn stempel heeft gedrukt op de Falcons defense. Hij vliegt niet over het veld zoals je dat wilt zien bij je middle linebacker. Daarom zou het slim zijn als de Falcons een upgrade doorvoeren in de persoon van Karlos Dansby. Dansby is altijd een solide speler geweest en zou het geweldig vinden om voor een team te spelen dat meedoet voor de titel. Hoeveel geld Dansby wil, zal een eventuele move dicteren, maar de mentaliteit van de Falcons zou moeten zijn dat Dansby één van hun zou moeten zijn.

4. Denver Broncos

De Broncos gingen iets te veel voor ‘oud’ met Keith Brooking als hun middle linebacker nadat blessureleed op deze positie hen hier toe dwong. Als de Broncos dan toch op zoek zijn naar een type ‘veteraan’ op deze positie lijkt Dansby de ideale optie. Daarnaast gaan de Broncos richting een draft dat ze weinig zal brengen met een 28ste pick overall.

3. Buffalo Bills

De Bills hebben de hulp van een goede linebacker nu al een tijdje nodig en Kevlin Sheppard is niet het antwoord. Dansby kan de veteraan zijn in woord en daad die ze nodig hebben en hij kan direct voor impact zorgen voor het seizoen 2013. Als de Bills het voor elkaar krijgen Dansby aan zich te binden kunnen ze zich richten op andere posities in de draft. Het zouden slimme zetten van de Bills zijn zich te richten op een quarterback en een guard in de eerste twee rondes in plaats van zenuwachtig wachten op een mogelijk in de draft een middle linebacker aan zich te binden.

2. Chicago Bears

Eén naam: Brian Urlacher. Het is niet heel waarschijnlijk dat hij een come back maakt in 2013, en zelfs als dit gebeurt, betekent dit niet automatisch dat hij een heel seizoen op de been blijft. Dansby kan zijn plek opvullen en de Bears kunnen zich weer richten op andere behoeften. Het gaat allemaal om het opvullen van gaten en middle linebackers zijn ver te vinden in de eerste ronde van de draft dit jaar. Waarom niet de keuze maken voor een solide veteraan in plaats van een onzeker talent die eigenlijk nog niet klaar is om starter te zijn in het eerste jaar.

1. New York Giants

De Giants zijn al drie jaar bezig met het zoeken en vinden van een vervanger voor Antonio Pierce. De linebacker depth bij de Giants is om te huilen op dit moment en Dansby kan dus prima helpen dit zwarte gat te vullen. Dansby zal waarschijnlijk willen spelen voor een Super Bowl contender en de Giants hebben twee keer in zes seizoenen de beker omhoog mogen houden. Goede statistieken die Dansby naar New York kunnen lokken.

Uiteindelijk hebben de Miami Dolphins vooral afscheid van Dansby genomen omdat Daniel Ellerbe beter is. Dit is echter geen reden Dansby op te nemen in je team. Hij was en is een solide starter in de NFL. En zal dat zijn.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen