Toews leidt Blackhawks in woord en gebaar

Door

Met playoff-deelname aan een zijden draad, zou je toch mogen verwachten dat iedere speler van de Chicago Blackhawks doordrongen is van de situatie. In St. Louis, tegen de plaatselijke Blues, bleek daar aanvankelijk echter maar bitter weinig van.

De Hawks kwamen slap uit de startblokken, werden op alle fronten afgetroefd, en kwamen nauwelijks in de buurt van Blues-goalie Ben Bishop. Het gevolg was er naar. Chicago keek na de eerste periode tegen een meer dan terechte 2-0 achterstand aan (goals van Andy McDonald en Brad Boyes). Een kansloze nederlaag leek in het verschiet.

Er moest een donderspeech van captain Jonathan Toews aan te pas komen om de Blackhawks weer op het rechte pad te krijgen. Even m’n frustratie de vrije loop laten, aldus de 22-jarige Canadees. ,,Het is steeds weer hetzelfde liedje bij ons,” foeterde hij. ,,Je weet vooraf dat St. Louis er in hun eigen huis vanaf het begin opklapt. Dan kun je niet zelf zo slap beginnen en een eerste periode zomaar verknallen.”

De tirade van Toews miste z’n uitwerking niet, want in de tweede periode was het alles Chicago dat de klok sloeg.

Vier onbeantwoorde goals waren het gevolg. Viktor Stalberg zorgde voor de aansluitingstreffer, en amper tien minuten later hadden Dave Bolland, Patrick Kane en Jonathan Toews de wedstrijd volledig doen kantelen: 2-4. Chicago had er niet meer dan acht doelpogingen voor nodig gehad.

De Blues deden in de slotperiode via Alex Pietrangelo nog even wat terug, maar een empty-netter van Marian Hossa maakte aan alle onzekerheid een einde (3-5).

Toews: ,,Misschien was ik zelfs wel een beetje TE hard tegen de jongens, maar je hebt kunnen zien dat het z’n uitwerking niet miste.”

De Blackhawks hebben door de zege nu 68 punten, evenveel als de Minnesota Wild, de Dallas Stars, de LA Kings en de Anaheim Ducks. De Blues, die een winning streak van drie punten gestopt zagen, hebben er vijf minder.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Blackhawks en Blues.

Foto: media.kickstatic.com

Ook leuk om te lezen