Today in Sports History – 7 juli

Door

Zelden zo’n dooie dag in de Amerikaanse sportgeschiedenis meegemaakt, maar na diep graven hebben we d’r toch eentje kunnen vinden. Beginnen we met een kwootje:

“A trip to Shea Stadium in New York City? That’s riding through Beirut next to some kid with purple hair, next to some queer with AIDS, right next to some dude who just got out of jail for the fourth time, right next to some 20-year-old mom with four kids.

Was getekend: John Rocker, voormalig reliever van de Atlanta Braves, die het tijdens de NLCS van 1999 aan de stok had gekregen met fans van de New York Mets. Vervolgens kreeg hij in een uitgebreide reportage in Sports Illustrated vrij baan (lezen dat artikel) om zich uit te laten over alles, iedereen, en New York in het bijzonder. Het gevolg was dat toen de Braves-met-Rocker een jaar later in Shea terugkeerden, er 700 extra agenten op de been waren, er een speciale veiligheidskap over de Braves-dugout was gebouwd, en er slechts beperkt bier werd verkocht.

Maar goed, terug naar Today in Sports History. Op 7 juli 2000 leek het Class A club Butte Copper Kings, een farm-club van de Anaheim Angels, een goed idee om de John Rocker Awareness Night te organiseren. Iedereen die door Rocker was beledigd in het SI-interview – mensen met gekleurd haar, buitenlanders, ongehuwde moeders, mensen met alternatieve levensstijlen – kregen vrij toegang.

Het resultaat was een record aantal toeschouwers voor de Copper Kings: 672. Dus.

Ook leuk om te lezen