Today in Sports History – 6 juli

Door

Rosa Parks mag dan op 1 december 1955 alle publiciteit hebben gekregen, toen ze als kleurling weigerde om achter in de bus te gaan zitten – ze was zeker niet de eerste. Al op 6 juli 1944, was het luitenant Jack Roosevelt Jackie Robinson die, op weg naar Camp Hood nabij Waco Texas, weigerde om achterin de bus te gaan zitten. Het leverde de Robinson, die later als eerste kleuring zou integreren in de Major League, een Court Martial op.

Op 6 juli 1983 werd Fred Lynn, center fielder van de Anaheim Angels die, uitgerekend op de vijftigste verjaardag van de MLB All Star Game, de eerste en (vooralsnog) enige speler die tijdens de All Star Game zorgde voor een grand slam homerun. Mede dankzij zijn slam, won de American League met 13-3, waarmee een winning streak van elf (!) van de National League eindelijk werd doorbroken.

Overigens vond het duel plaats in Comiskey Park, thuishaven van de Chicago White Sox. Het stadion was op 6 juli 1933 ook al het podium geweest van de eerste MLB All Star Game aller tijden. Destijd versloeg de AL de NL met 4-2.

Bekijk hier de video van de grand slam homrun van Fred Lynn in 1983:

Ook leuk om te lezen