Olympisch Dagboek (5) – Toch een beetje Dream Team

Door

Sport Amerika volgt het olympisch basketbaltoernooi op de voet. Recaps, nieuwtjes en natuurlijk andere, wat meer irrelevante, zaken. Tot en met de finale lees je alles in het olympisch dagboek. Dag 5:Toch een beetje Dream Team.

Nee. Dit Team USA is niet het Dream Team. In de verste verte niet. Ze hebben niet dezelfde impact, niet dezelfde uitstraling en zullen ook niet met dezelfde cijfers zegevieren. Wellicht dat Bryant, James en co een wedstrijdje van ze zouden winnen, maar zoals al vele malen besproken zijn ze daarmee nog niet een beter team. Geen elf Hall of Famers en als zelfs president Obama voor ’92 kiest is de discussie ten einde.

Maar toch. De eerste twee duels tegen Frankrijk en Tunesië werden met een gemiddelde van 37 punten gewonnen en dat puntenverschil zal nog wel oplopen als vandaag Nigeria de tegenstander is. Goed, daarna is het waarschijnlijk dat het gemiddelde gaat zakken aangezien de tegenstanders alleen maar sterker worden. Maar dat Kobe Bryant na afloop van de 110-63 afstraffing tegen Tunesië werd gevraagd een handtekening te zetten op de schoen van een van de spelers, dat was toch wel een echt Dream Team-momentje.

 

Olympisch Dagboek (1) – Kobe & Pau

Olympisch Dagboek (2) – Gemiddeld 27 punten is ook prima

Olympisch Dagboek (3) – Life of a ball player

Olympisch Dagboek (4) – Meet Makrem Ben Romdhane

Ook leuk om te lezen