TNF Preview: New York Jets @ New England Patriots

Door

New England Patriots v New York JetsDe tweede Thursday Night Football (TNF) van dit reguliere seizoen is een onderonsje in de AFC East. Zowel de New York Jets als de New England Patriots wonnen hun eerste wedstrijd dankzij een late field goal. De Jets versloegen de Tampa Bay Buccaneers uiteindelijk met het minimale verschil van één punt (17-18) en de Patriots wonnen ternauwernood de uitwedstrijd bij de Buffalo Bills (23-21). Winst voor de thuisploeg (Patriots) zou de zesde overwinning op de Jets in het reguliere seizoen op rij betekenen. Naast een comfortabel 2-0 record in de league zouden de Patriots met winst ook hun dominantie in de AFC East van de laatste jaren vervolg geven. Aan Geno Smith en de Jets om weer eens tegenstand te bieden.

Oude rivalry
“Het is Boston-New York,” blikte New England quarterback Tom Brady vooruit. “Het wordt een spannende ontmoeting en hopelijk kunnen we ondanks de korte voorbereiding deze wedstrijd in winst omzetten.” Sinds een nederlaag op 25 september 2011 bij de Bills (34-31) wonnen de Patriots elf wedstrijden op rij in de East. En wat thuiswedstrijden betreft is die streak ondertussen uitgebouwd naar twaalf, wat aangeeft hoe groot de heerschappij van New England is in hun eigen divisie. De fans herinneren zich uiteraard nog wel de nederlaag na het seizoen 2010 in de play-offs tegen de Jets. De ploeg van hoofdcoach Rex Ryan won toentertijd de divisieronde in het naseizoen.

Goede defense
De Jets konden de afgelopen jaren alleen maar dromen van een soortgelijke ontmoeting. Mark Sanchez wist de goede seizoenen 2009 en 2010 geen vervolg te geven en zakte met name vorig jaar weg naar een bedenkelijk niveau. Sanchez is er vanavond niet bij vanwege een in preseason opgelopen schouderblessure en zal vanaf de zijlijn toekijken hoe rookie Geno Smith zich probeert te profileren bij Gang Green. Hij zal daarbij hulp krijgen van de verdediging die afgelopen zondag Tampa Bay op ‘slechts’ 250 totale yards wist te houden. Daarbij werd running back Doug Martin keurig in toom gehouden. Het zijn de positieve punten waar Ryan op zal wijzen in aanloop naar de wedstrijd in Foxborough.

Geen Vereen en Amendola
Quarterback Smith zat een paar uren na de thuisoverwinning van afgelopen weekend al beelden van de Patriots te bestuderen. “We bereiden ons zo goed als mogelijk voor en zullen er klaar voor zijn vanavond,” aldus een zelfverzekerde Smith. De Jets hebben een voordeel in het wegvallen van running back Shane Vereen bij de Patriots die zijn 101 rushing en 58 receiving yards geen gevolg kan geven dankzij een gebroken botje in zijn pols. Receiver Danny Amendola (tien receptions tegen de Bills) en tight end Rob Gronkowski zullen niet kunnen spelen wegens hun blessures. Receiver / returner Jeremy Kerley heeft een hersenschudding en daarom lieten de Jets de ervaren wide receiver Ben Obomanu maandag tekenen.

Thursday Night Football begint om 02:25 NL-tijd en wordt uitgezonden door Fox Sports en is ook via NFL Game Pass te volgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen