TNF Preview: Kansas City Chiefs @ San Diego Chargers

Door

Vannacht ontvangen de San Diego Chargers in eigen stadion de Kansas City Chiefs. Hoewel het op papier niet de meest spectaculaire matchup is, is het wel een interessante wedstrijd. Zowel de Chargers als de Chiefs zitten momenteel in een losing streak en voor één van beide teams zal die vanavond eindigen.

San Diego Chargers
In San Diego roepen de fans om het hoofd van coach Norv Turner. Al jaren presteren de Chargers onder de maat gezien het talent dat ze binnen de lijnen kunnen brengen. Al enkele seizoenen op rij worden de playoffs niet meer gehaald. Dit seizoen begon San Diego nog behoorlijk met een 3-1 record, maar na drie nederlagen op rij, waaronder een wedstrijd tegen de Denver Broncos waarin een 24-0 voorsprong bij rust werd weggegeven en de beschamende vertoning tegen de Cleveland Browns (7-6) is er weinig reden tot lachen in het zuiden van Californië.

Ondanks de slechte prestaties van de Bolts zijn ze vanavond wel favoriet. Het is alweer enige tijd geleden dat de Chargers verloren van de Chiefs. Chargers quarterback Philip Rivers heeft het talent om zijn team naar de playoffs te loodsen en zal dat vanavond ook willen laten zien. Tot nog toe gooide Rivers dit seizoen tien touchdown passes tegen negen intercepties. Eerder dit seizoen gooide hij twee touchdown passes in de 37-20 overwinning van de Chargers in Kansas.

Kansas City Chiefs
De Chiefs hebben al vier wedstrijden op rij verloren en mochten ze vannacht voor de vijfde keer verliezen is dat de eerste five game losing streak voor het team in drie jaar tijd. Een ander record waarvoor de Chiefs nog in de race zijn is het bizarre record dat ze het eerste team sinds tenminste 1940 kunnen worden dat in zeven wedstrijden nog geen voorsprong heeft gehad in de reguliere speeltijd. De enige overwinning van de Chiefs tot nu toe kwam in de extra tijd.

In de verloren wedstrijd tegen de Oakland Raiders vorige week kreeg quarterback Brady Quinn een behoorlijke dreun te verduren. Dit heeft er toe geleid dat hij nog niet vrijgegeven is voor speeltijd, en dus zal Matt Cassel zijn die under center start bij de Chiefs.

Door de lucht hebben de Chiefs niet al te veel dreiging. Wel hebben ze al 25 keer balbezit verloren door een turnover en voeren daarmee de league aan. Voor Kansas City is het zaak om de running game met Jamal Charles aan de praat te krijgen. Mocht dat lukken, dan kunnen de Chargers nog best een lastige avond tegemoet gaan.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen

Kansas City Chiefs (+9) @ San Diego Chargers (-9)
De Chiefs en de Chargers, twee ploegen die ik op de spread dus totaal niet vertrouw. Wat moet ik nu? Matt Cassel is terug en als Chiefs head coach Romeo Crenell niet vergeet dat Jamaal Charles de beste speler op het veld is, zouden de Chiefs het toch close moeten kunnen houden. Chiefs +9

Ook leuk om te lezen