TNF Preview: Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals

Door

Hoyer

Een must-win game voor beide ploegen tijdens deze editie van Thursday Night Football. Zowel de Cleveland Browns (5-2) als de Cincinnati Bengals (5-2-1) staan er uitstekend voor in de AFC North, waar alle teams een record boven de .500 hebben.

Op papier lijkt het een zege te gaan worden voor de Bengals. Ze hebben een 13-0-1 record in hun eigen stadion. De laatste nederlaag dateert alweer van Week 14 in 2012, toen de Dallas Cowboys te sterk bleken. De Bengals zijn nu samen met de New England Patriots het langst thuis ongeslagen.

Om de serie vol te houden moeten ze wel afrekenen met de Cleveland Browns, een team in vorm. De Browns gaan vannacht op zoek naar de derde overwinning op rij. De weken hiervoor speelden ze overigens wel tegen teams die gecombineerd een record van 2-23 samen hadden. En verloren ze zelfs van de Jacksonville Jaguars.

Het wordt vannnacht voor de Browns daarom een echte testcase. Het kan de eerste overwinning in Cincinnati worden sinds 2008. Destijds wonnen de Browns met 20-12. Hierna volgden vijf overwinningen op rij voor de Bengals.

,,Als we de AFC North willen winnen, dan moeten we Cincinnati verslaan, zo simpel is het,” stelt Browns-tackle Joe Thomas. ,,Als je dat kan doen tijdens Thursday Night Football, is alleen maar mooier. Er is meer aandacht voor deze wedstrijd, aangezien je de enige wedstrijd op tv bent.”

Toch lijkt TNF en de Browns geen gelukkig huwelijk. Zijn hebben, terwijl ze op de Detroit Lions na de minste keren op donderdag in actie kwamen, het slechtste record tijdens TNF met 5-13.

Eén voordeel: quarterback Brian Hoyer is in bloedvorm. In de laatste drie jaar hebben de Browns een 8-3 record mét Hoyer als startende quarterback. Zonder hem is Cleveland 1-12. En met het win-gemiddelde van .727 staat Hoyer in de top-5 van de beste quarterbacks.

Mochten de Browns dus vannacht, ondanks dat alle statistieken anders doen voorkomen, weten te winnen, dan pakken ze de leiding in de AFC North en komen de playoffs, voor het eerst sinds 2002, echt serieus dichtbij.

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Go Browns!! Go West, Crowell, Austin, Whitner, Kruger!!!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen