Titans ontslaan clubicoon Munchak

Door

Houston Texans  v Tennessee TitansDe Tennessee Titans hebben hoofdcoach Mike Munchak ontslagen. Tijdens drie jaren Nashville noteerde de clubman een 22-26 record. Munchak werkte in totaal 32 seizoenen voor de Oilers/Titans organisatie waar hij in 1982 als offensive lineman binnenkwam vanuit de draft. Afgelopen vrijdag kwamen er nog berichten in de media dat de Hall of Famer het nog een jaar mocht proberen, maar hij werd het niet eens met de leiding van de franchise. Het wegsturen van aanvalscoach Dowell Loggains en andere veranderingen binnen de coachingsstaf ging Munchak te ver en daarmee zat hij niet meer op één lijn met de beleidsbepalers.

Moeilijke beslissing
Titans GM Ruston Webster verklaarde een moeilijke week achter de rug te hebben gehad: “We stonden voor moeilijke keuzes op veel gebieden en besloten uiteindelijk niet door te gaan met Mike. We zullen onmiddellijk beginnen met de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach.” Tennessee sloot het reguliere seizoen uiteindelijk af met 7-9 en had pech quarterback Jake Locker twee maal geblesseerd te zien uitvallen. Munchak was uiteraard zeer teleurgesteld: “Ik had het vertrouwen dat we aan iets groots en moois bezig waren. Helaas komt mijn visie niet overeen met die van de organisatie, dus scheiden hier onze wegen.”

Mike Munchak faces off before the snapClubicoon
Als speler kwam Munchak op college uit voor Penn State University (1978-1981). Hij werd op de NFL Draft van 1982 in de eerste ronde (8ste overall) gekozen door de Houston Oilers. Na een carrière van elf jaar bij de Oilers maakte hij direct de overstap naar een rol als coach. Ook toen de Oilers een metamorfose ondergingen en in 1997 de Tennessee Oilers werden, en later de Titans, stond Munchak altijd aan de zijlijn als offensive line coach. Na 32 jaar komt er een einde aan een tijdperk. Ondanks zijn ontslag zal Munchak altijd een monument zijn voor de fans en de organisatie. Op de foto zie je hem in actie tijdens een wedstrijd in 1990 tegen de San Diego Chargers.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen