Titans nodigen Johnson uit voor gesprek

Door

De situatie van Chris Johnson in Tennessee lijkt eindelijk opgelost te gaan worden. De running back, die zich nog niet melde bij het trainingkamp van de Titans, wordt een sterk verbeterd contract in het vooruitzicht gesteld door manager Mike Reinfeldt op één voorwaarde; Johnson moet zich eerst melden.

De intentie is, volgens Reinfeldt, om Johnson de best betaalde running back in de NFL te maken. Zijn prestaties van de afgelopen twee jaar lijken dat ook te rechtvaardigden.

Vorig jaar kwam hij ondanks blessures toch nog tot 1346 yards en elf touchdowns. In 2009 noteerde “CJ2K” maar liefst 2006 rushing yards én 503 receiving yards. Daarnaast scoorde hij in totaal zestien keer.

Dankzij zijn prestaties vond Johnson dan ook dat hij iets meer waard was dan de ongeveer miljoen dollar die hij dit seizoen zou verdienen. Helemaal aangezien een andere running back, DeAngelo Williams, een enorm nieuwe contract tekende bij de Panthers. Johnson acht zichzelf minsten net zoveel waard als Williams. Hij verlangt een nieuwe contract waarvan 30 miljoen dollar gegarandeerd moet zijn.

Daar zijn de Titans het wel mee eens, maar dan moet Johnson wel zelf op komen dagen in het trainingskamp terwijl de laatste details met zijn zaakwaarnemer worden besproken. Hij zou tot de deal rond is nog niet mee hoeven doen met de oefeningen, maar zou bijvoorbeeld wel deel kunnen nemen aan de filmsessies en teambesprekingen.

 

Ook leuk om te lezen