Timberwolves heel geduldig met Rambis

Door

Dat een coach met slechts 32 overwinningen verspreid over 2 seizoenen nog in het zadel zit, mag met recht een wonder heten. Vooralsnog is Kurt Rambis nog altijd de hoofdcoach van de Minnesota Timberwolves. Dat terwijl andere NBA-franchises een stuk minder geduld hebben.

En het lijkt ook nog steeds geen zekerheid dat de voormalige publiekslieveling van de Los Angeles Lakers zijn biezen kan pakken. Minnesota is al sinds half april uitgespeeld. Met een iets beter record (17-65) dan in 2010 (15-67) eindigden de Wolves opnieuw troosteloos onderaan.

Nu dik twee maanden na de laatste wedstrijd heeft president David Kahn nog altijd geen beslissing genomen over de toekomst van Rambis.

Kahn verklaart geen emotionele besluit te willen nemen. Als hij Rambis wegstuurt moet dat puur zakelijk zijn. Iemand die 132 van de 164 wedstrijden verliest kan in Minneapolis blijkbaar rekenen op veel clementie.

Rambis heeft van zijn president een opdracht gekregen: kom half mei met een uitgebreid rapport, waarin staat hoe de hoofdcoach en viervoudig NBA-kampioen (1982, 1985, 1987 en 1988 met de Lakers) denkt wel succesvol te kunnen zijn met de jonge ploeg.

Dit huiswerk kan Rambis’ redding zijn. Dit document nemen de twee met elkaar door en is dus de voedingsbodem voor de beslissing van Kahn.

,,Ik heb hem echt gevraagd om zo uitgebreid en zorgvuldig mogelijk te kunnen zijn”, zei de Wolves-president vrijdag. ,,En ik heb Rambis verzekerd dat we elkaar zouden ontmoeten voordat er een besluit genomen werd.”

De mogelijke komst van Ricky Rubio, vrijdag maakte jonge Spanjaard zelf zijn komst naar de Wolves bekend, was voor Kahn de aanleiding om zijn coach terug naar de tekentafel te sturen.

Rambis moest gedetailleerd de veranderingen kunnen beschrijven die hij wil doorvoeren in de te versterken selectie. Met de Spaanse point guard in de gelederen moet Minnesota anders gaan basketballen. Volgens kenners zou Rubio in het huidige systeem van Rambis niet renderen.

,,Sinds mijn komst hier willen we een bepaalde basketbalstijl spelen. Deze stijl is bedoeld als open court, opwindend, fast-break. En om wat voor reden dan ook zijn we er nog niet in geslaagd deze stijl onder de knie te krijgen, ook al hebben we zeker goede dingen laten zien als gevolg van deze stijl”, meldt Kahn.

Rambis, die in z’n spelerstijd de bijnaam Superman kreeg wegens zijn Clark Kent-gelijkenis, houdt tot nu toe zijn kaken stijf op mekaar.

Foto: cbsla.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen