Tim Tebow naar de New York Jets

Door


Het is dan eindelijk toch gelukt. De New York Jets hebben een fourth round draftpick naar de Denver Broncos gestuurd voor quarterback Tim Tebow, aldus Adam Schefter van ESPN. Ook sturen de Broncos hun seventh round pick naar New York. De Jets sturen hun sixth rounder naar Denver. Met Tebow kan de nieuwe offensive coördinator, Tony Sparano, aan mooie plays werken, zoals bijvoorbeeld de ‘wildcat-formation’.

Eerder op de dag kwam dit nieuws al naar buiten, maar een paar uur later bleek dat de ruil toch niet door kon gaan, omdat Tebow nog vijf miljoen dollar tegoed zou hebben van de 6,2 miljoen dollar voorschot die hij zou krijgen. Die vijf miljoen kwamen op het bordje van de Jets. Uiteindelijk zijn de Jets en Broncos overeengekomen dat ze allebei 2,5 miljoen dollar betalen.

Tebow’s Choice
Ook kwam er naar buiten dat de keuze bij Tim Tebow lag: New York Jets of Jacksonville Jaguars, aangezien de Jags ook akkoord waren met de Broncos, op de contractsituatie van Tebow na. Blijkbaar heeft Tebow voor The Big Apple gekozen.

Sanchez
Tebow wordt bij de Jets geen eerste keus, maar de kans is groot dat de roep om Tebow ook in New York de kop opsteekt als Mark Sanchez niet naar behoren presteert. Tebow werd overbodig in Mile High Stadium, nadat Peyton Manning van de week tekende bij de Broncos.

Tebow
Tebow was de revelatie van het afgelopen seizoen. De gelovige Tebow werd bekend door de ongekende comebacks van de Broncos in het vierde kwart of zelfs in overtime. Je kon bijna geen sportprogramma aanzetten of Tebow werd besproken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen