Tijdperk Francona ten einde in Boston

Door

Tegen zijn staf zou hij al gezegd hebben niet meer terug te keren. In Chicago zouden de White Sox en de Cubs hem al op de shortlist hebben gezet om daar in 2012 als manager aan de gang te gaan. Het ontslag van Terry Francona leek uitgesteld te worden vrijdagochtend, maar aan het einde van de middag (plaatselijke tijd) werd de knoop toch doorgehakt.

Eerder op de dag, na een vergadering tussen ‘Tito’ en de eigenaren van de club, leek er nog geen beslissing genomen te worden.

,,John Henry, Tom Werner, Larry Lucchino, Ben Cherington en ik hebben deze morgen een ontmoeting gehad met Terry Francona om gedachten en informatie over dit seizoen uit te wisselen. We hebben gediscussieerd over hoe we ons kunnen verbeteren”, legde general manager Theo Epstein in de ochtend na de bespreking uit.

Einde mededeling, want daarna zei Epstein dat alle partijen eens de tijd en de ruimte gingen nemen om alle besproken argumenten eens goed te laten bezinken. Francona kreeg minder dan zes uur, want aan het einde van de middag kreeg hij toch te horen dat zijn contract niet zou worden verlengd.

In 2012 zou hij voor 4,25 miljoen dollar op de loonlijst staan en over die optie zou voor 8 oktober een beslissing genomen moeten worden.

Voor diverse media was het al een uitgemaakte zaak. Vrijdagochtend zou Francona zijn congé krijgen. De media bleek een vooruitziende blik te hebben.

Met het vertrek van ‘Tito’ komt er een einde aan zeer succesvolle periode. Ondanks het dramatische einde van deze honkbaljaargang voor de Bostonians is Francona wel de man die de met de Red Sox twee titels haalde. Hij doorbrak de zogenaamde vloek van de Bambino. Onder zijn leiding wonnen zij na 86 jaar (in 2004 en later ook in 2007) weer eens de World Series.

Foto:
 

1 Reactie
  1. Peter R 6 jaar ago

    Hopelijk gaat ie naar de Cubs en wint daar een World Series. Hij zou het verdienen. Als het in Boston kon na 86 jaar, dan kan het in Chicago toch ook na meer dan 100 jaar.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen