Tigers winnen AL Central voor het eerst sinds ’87

Door

Feest in Detroit. Vrijdagnacht wonnen de Detroit Tigers dankzij een 3-1 overwinning op de Oakland Athletics voor het eerst in bijna 25 jaar de AL Central.

De laatste keer was in 1987, toen ze de AL East wonnen. Detroit gaat weer voor het eerst naar de play-offs sinds ze in 2006 de AL wildcard wonnen. Dat jaar verloren ze uiteindelijk in de World Series van de St. Louis Cardinals.

Vrijdagnacht speelde pitcher Doug Fister een belangrijke rol in de zege op de A’s. Hij gooide 17 spelers achter elkaar uit en pakte hiermee zijn vijfde win voor de Tigers, waarvan drie in zijn laatste drie optredens.

De Tigers lijken bijna onverslaanbaar na de All-Star Game break. Afgelopen maand alleen al werden er 4 sweeps genoteerd: tegen de Minnosota Twins, Cleveland Indians en tegen de Chicago White Sox.

Daarnaast heeft general manager Dave Dombrowsky gedurende het seizoen ervoor geprobeerd te zorgen dat er in september een goed team klaar zou staan. Hij haalde onder meer Delmon Young, Jhonny Peralta, Wilson Betemit en de uitblinker Fister.

Manager Jim Leyland was emotioneel na het behalen van de titel. ,,Niemand gaf nog een stuiver voor onze kansen toen de Indians zeven wedstrijden voorsprong hadden op ons. Maar die gasten hebben zelf voor een ommekeer gezorgd door keihard te blijven werken. Dat dit nu het resultaat is doet mij echt heel veel.”

De inhaalrace kreeg extra gestalte na de All-Star Game. De Tigers wonnen voor de 23e keer sinds 19 augustus en hun 25e uitwedstrijd van de 36 die ze speelden.

Foto: yahoo.com

Ook leuk om te lezen