Tigers nemen eerste plek over van White Sox

Door

In de race om de American League Central zijn de Detroit Tigers de Chicago White Sox voorbij gestreefd. Door een 5-4 overwinning op de Kansas City Royals heeft de ploeg van manager Jim Leyland nu één wedstrijd voorsprong op de White Sox, die zelf met 6-4 onderuit gingen tegen de Cleveland Indians.

Break-up slide

In de achtste inning bij een stand van 4-4 hadden de Tigers een kans om te scoren. Met het eerste en derde honk bezet en maar één uit zag het erg goed uit voor Detroit. Jhonny Peralta was de man die het moest doen, maar hij sloeg de bal simpel richting het derde honk voor een makkelijk dubbelspel. Het publiek liet duidelijk haar ontevredenheid merken, maar het boe-geroep ging opeens over in gejuich.

Met een geweldige sliding brak honkloper Andy Dirks het dubbelspel op, waardoor Don Kelly vanaf drie toch nog een punt kon scoren. De break-up slide was er een uit het boekje, hard en recht op de tweede honkman af. In het dug-out werd Dirks als een held onthaald.

Postseason kansen

Nu de play-offs steeds dichterbij komen is elke wedstrijd van groot belang. Met nog zeven wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk in de AL Central met de Tigers en White Sox. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe de beide teams er voor staan, wordt de postseason probability berekend.

Op dit moment maakt Detroit 50,9% kans op de titel en Chicago 49,1%. De kans op een wildcard voor beide teams is nihil, de 0.1 % voor de Tigers is dan ook te verwaarlozen. Dit maakt de strijd om titel in de divisie de laatste dagen extra spannend, want de tweede plaats betekent geen playoffs.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen