Tigers flirten met no-hitter bij eerste zege in ALCS

Door

Anibal SanchezALCSDe Detroit Tigers hebben de eerste wedstrijd in de American League Championship Series gewonnen. Op bezoek bij de Boston Red Sox toonden de werpers van Detroit zich superieur aan die van Boston. Een honkslag van Daniel Nava in de negende inning voorkwam dat Detroit een gecombineerde no-hitter gooide. Het zou voor het eerst in de geschiedenis van de Championship Series zijn geweest dat een uitspelend team een no-hitter zou noteren.

Waar MLB-fans eerder op de avond zagen hoe Michael Wacha en Clayton Kershaw al bar weinig runs toestonden, daar opende de ALCS zaterdag eveneens met een pitchers duel. Red Sox-ace Jon Lester wist de Tigers lang van het scorebord te houden en ook de bullpen van Boston deed het prima. Toch wist Detroit in de zesde inning de uiteindelijk beslissende run binnen te slaan toen Jhonny Peralta met een honkslag naar het middenveld Miguel Cabrera vanaf het derde honk liet scoren.

Eén run is op papier een overbrugbaar gat, maar de realiteit bleek zaterdag in Fenway Park anders. Tigers-starter Anibal Sanchez leek ongenaakbaar en gaf in zijn zes innings op de heuvel geen enkele honkslag weg. Wel wisten zes Red Sox het eerste honk te bereiken met vier wijd, maar de spelers die hen dan binnen moesten slaan verdwenen daarna vaak met drie slag richting de dugout. Sanchez sloot de avond af met twaalf strikeouts achter zijn naam.

Bullpen Detroit opent sterk
Twaalf keer drie slag en zes maal vier wijd leverden Sanchez echter wel een hoog aantal worpen op en dat maakte dat Detroit-manager Jim Leyland in de zevende inning naar zijn bullpen moest. Koren op de molen van de Red Sox, want Detroits bullpen was dit seizoen een stuk minder ongenaakbaar dan de startende werpers. Alles viel echter op zijn plaats voor de Tigers zaterdagavond, want hoewel Joaquin Benoit uiteindelijk de no-hitter liet glippen, combineerde hij met Al Alburquerque, José Veras en Drew Smyly voor drie innings zonder score: voldoende voor Detroit om de 1-0 te koesteren voor de overwinning in Game 1 van de ALCS.

On Deck
Game 2 ALCS (02.00 NL-tijd)
Detroit Tigers (Max Scherzer) @ Boston Red Sox (Clay Buchholz)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen