Thunder verslaan Grizzlies na drie verlengingen

Door

Een uitputtingslag. Dat was het duel tussen de Oklahoma City Thunder en de Memphis Grizzlies. Uiteindelijk bleken de Thunder na drie verlengingen te sterk voor Grizzlies met 133-123. De stand in de serie is nu weer gelijk: 2-2.

De Thunder moesten game 4 winnen om alles nog in eigen hand te houden en leken dat ook te doen gedurende de reguliere speeltijd. Via het superduo Russel Westbrook (goed voor 40 punten) en Kevin Durant (35) kwamen de bezoekers op een 96-93 voorsprong met nog tien seconden op de klok. Mike Conley gooide echter een driepunter raak en zodoende gingen beide teams naar overtime.

In OT1 weer hetzelfde liedje. Weer leken de Thunder de overwinning binnen te halen, maar wederom was een late driepunter, ditmaal van Greivis Vasquez, goed voor nog een verlenging.

In de tweede verlenging zorgde Marc Gasol met een tip-in voor nog een verlenging, maar in de derde verlenging was de koek op voor de thuisploeg.

De Grizzlies waren uitgeblust in de laatste verlenging, waar ze maar 1 van hun 9 fieldgoals raakte. De Thunder profiteerden hiervan en liepen dankzij een 14-4 run uit naar de uiteindelijke 133-123 eindstand.

,,Dit was zo’n wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal gaan worden,” dacht Durant na afloop. ,,Ik ben blij dat wij hier deel van mochten uitmaken en, nog belangrijker, dat we hem ook nog winnend hebben weten af te sluiten.”

Woensdag vertrekt het gehele circus weer richting Oklahoma City, waar game 5 op het programma staat.

Foto: blog.newsok.com

Ook leuk om te lezen