Westbrook mist eerste vier tot zes weken van het seizoen

Door

Houston Rockets v Oklahoma City Thunder - Game TwoRussell Westbrook zal de eerste vier tot zes weken van het reguliere seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan. De 24-jarige spelverdeler van de Oklahoma City Thunder onderging vandaag een operatie aan de rechterknie nadat hij last kreeg van een zwelling. De drievoudig All-Star was herstellende van een meniscusblessure in dezelfde knie. 

Een losse hechting van de eerste operatie is de oorzaak van de zwelling in de knie. Westbrook liep de meniscusblessure afgelopen seizoen op tegen de Houston Rockets in de eerste ronde van de play-offs. Thunder GM Sam Presti zei dat Westbrook volledig was hersteld van de eerste blessure en dat hij keihard werkte om op tijd voor het seizoen fit te geraken. Een extra operatie was echter nodig om de zwelling in de knie weg te nemen.

Westbrook, afgelopen seizoen goed voor 23.2 punten en 7.4 assists per wedstrijd, zal gemist worden in de eerste weken van het seizoen. Na het vertrek van Kevin Martin zal coach Scott Brooks op zoek moeten gaan naar een tweede scorer achter Kevin Durant. Reggie Jackson gaat waarschijnlijk Westbrook’s minuten op de point guard positie overnemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen