Thunder maatje te groot voor Grizzlies

Door

1recap1


Memphis Grizzlies @ Oklahoma City Thunder, 89-106

De eerste wedstrijd zonder Rudy Gay was geen beste voor de Grizzlies. Memphis kwam er in Oklahoma City nauwelijks aan te pas en eindigde het duel met een schotpercentage van maar liefst 34,7 procent. Daarmee ga je het niet winnen van de verliezend finalist van afgelopen seizoen. Daarnaast was de verdediging, Memphis heeft een van de beste defenses in de NBA, in geen velden of wegen te bekennen.

De Thunder hadden dan ook een relatief makkelijke avond. Bij rust was de voorsprong al 24 punten en ondanks dat de Grizzlies in het derde kwart nog wel terugkwamen in het duel, was er van echte spanning eigenlijk geen sprake meer. Kevin Durant had een mooie allround gama en eindigde met 27 punten, 7 rebounds en 6 assists. Russell Westbrook voegde hier nog eens 21 punten, 9 rebounds en 5 assists toe. Bij de Grizzlies was Jarryd Bayless topscorer met 23 punten.

Dallas Mavericks @ Golden State Warriors, 97-100

In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die aan het langste eind trok. De Warriors verspeelden in het vierde kwart nog een ruime voorsprong, maar waren in de slotsecondes uiteindelijk net wat effectiever dan de Mavs (die een vrije worp misten, een kans om op gelijke hoogte te komen en een driepunter in de buzzer). O.J. Mayo en Vince Carter leidden de Mavs, die zonder Dirk Nowitzki speelden, met 25 en 22 punten. Bij de Warriors was het Klay Thompson die met 27 punten topscorer werd. All-Star David Lee noteerde bijna een triple-double: 15 punten, 20 rebounds en 9 assists.

Ook leuk om te lezen