Thunder is al snel klaar met energieloos Memphis

Door

Oklahoma City Thunder is nog één zege verwijderd van een plek in de Western Conference finals. Na vier bikkelharde uitputtingsslagen met Memphis Grizzlies sleepte het team van Scott Brooks simpel game 5 binnen met 99-72.

Hoewel niemand in Memphis het wilde beamen, de tik van game 4 blijkt als een knockout te zijn aangekomen. Pas na triple overtime won Oklahoma de marathonpartij in de thuishaven van de Grizzlies (133-123). De ploeg van Lionel Hollins begon energiek, greep een vroege voorsprong van zo’n 6 punten max, zagen de Thunder weer aansluiten, maar verloren ze al in het tweede kwart uit het oog.

Het duurde precies 17 minuten dat Memphis Oklahoma kon bijbenen. De laatste voorsprong voor Hollins en co was bij 31-30. Vanaf dat moment trapten de heren Durant, Westbrook, Ibaka, Harden en Perkins het gaspedaal in. Bij de eerste gang naar de kleedkamer was het gat van 11 nog overbrugbaar.

Maar ditmaal bleken mannen als Zach Randolph, Marc Gasol en Mike Conley niet in staat weer terug te komen van een double-digit achterstand. De pijp was leeg. Oklahoma liep in het derde en vierde kwart juist steeds verder weg.

Al vindt Memphis zelf dat niet de Thunder een paar versnellingen opschakelden, maar dat zij hun niveau niet meer haalden. ,,Om te kunnen winnen in de playoffs heb je een bepaalde scherpte nodig. Die was er vanavond overduidelijk niet bij ons”, twitterde Shane Battier een paar uur na het verlies de wereld in.

Ook Hollins trok die conclusie. Tot zijn eigen verbazing zag hij zijn spelers veelal falen. Dat de layups niet willen vallen, dat kan gebeuren. Maar vooral in de omschakeling was zijn ploeg slordig. Grizzlies waren te gehaast in transition, waardoor zij de bal verloren of te snel schoten. Met iets meer rust en overleg had zij zich minder hard in eigen voet geschoten.

Brooks begaf zich ineens in de luxepositie zijn basis extra rust te geven. De 5 starters maakten maar 46 punten van het eindtotaal van 99. Durant was met 19 punten nog wel de topschutter, maar dat is voor hem eigenlijk peanuts. Hij is bijna altijd goed voor 30 punten plus.

Het was ditmaal niet nodig, omdat het verschil al vroeg gemaakt was. De Thunderbank , zelfs Nate Robinson kreeg speeltijd, maakte het klusje netjes af.

Nu heeft zij twee kansen om de tegenstander te worden van Dallas Mavericks. Vrijdag kunnen de Thunder zich plaatsen voor de eindstrijd in de conference, als zij Memphis opnieuw in de Bluesstad weten te kloppen.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Thunder

Foto: answers.bettor.com

Ook leuk om te lezen