Thunder frustreren Heat

Door

Ondanks een geweldige aanvallende wedstrijd van Kevin Durant, 29 punten, was het de verdediging van de Oklahoma City Thunder die zorgde voor de 96-85 overwinning tegen de Heat in Miami.

Durant versloeg LeBron James, 19 punten, meerdere malen met schoten waar ‘King James’ verdedigend geen antwoord op had. Coach Brooks was het echter het meest onder de indruk van de verdediging van zijn team: ,,Onze verdediging was zo goed als dat het mogelijk kan zijn.”

Chris Bosh, 21 punten en 11 rebounds, en Dwyane Wade, 21 punten, werden onder de 90 punten gehouden terwijl ze in de laatste twee overwinningen gemiddeld 114 punten scoorden.

De frustratie sloeg toe aan het einde van het vierde kwart toen Serge Ibaka een fout leek te maken op Dwayne Wade welke vervolgens zijn frustratie uitte door tegen de basket te slaan en in discussie te gaan met de scheidsrechter.

Zowel Wade als coach Spoelstra kregen een technische fout toegewezen.

Spoelstra gaf toch complimenten aan de Thunder: ,,We hebben een paar van de beste aanvallende spelers in de NBA. Ze kregen veel weerstand rond de basket. Ze maakten de schoten erg moeilijk. Of er nou contact was of niet, je moet waarderen hoe de tegenstander vandaag verdedigde.”

Ondanks de complimenten voor de verdediging is het leuk om te melden dat Wade misschien wel de dunk van het jaar had in deze wedstrijd. Na een spin move tussen de verdedigers door dunkte hij hard over de volgende verdediger heen.

Het was Blake Griffin waardig en een ‘must see’ voor elke basketball liefhebber.

Door het verlies komen de Heat op 46-22 en raken ze verder achter op de nummer 1, Boston Celtics, en de nummer 2, Chicago Bulls.

Het heeft er alle schijn van dat de Heat als derde geplaatste team in het oosten de play-offs in zullen gaan. Morgen spelen de Heat in Atlanta tegen de Hawks, een volgende play-off kandidaat in het oosten.

De Thunder verstevigen hun vierde plek in het westen met 44-23. Morgen ontvangen zij in Oklahoma City de Charlotte Bobcats.

Zie hier de samenvatting tussen de Thunder en de Heat.

Foto: slamonline.com

Ook leuk om te lezen