Thuisvoordeel brengt Sharks naast Kings

Door

Los Angeles Kings v San Jose Sharks - Game Four

De San Jose Sharks hebben met een 1-2 zege in het eigen HP Pavilion de stand in de serie tegen de Los Angeles Kings op 2-2 gebracht. Het was alweer de vierde zege van de Sharks op eigen ijs, die daarmee ongeslagen blijven in playoff games in eigen huis.

Gedurende de eerste periode hadden de Kings niets te vertellen tegen de Sharks. Met een schotenverhouding van 3-15 lag het voordeel ruim in het bezit van de thuisploeg. Op het scorebord kwam dat voordeel tot uiting door de goal van Brent Burns. Burns werd bereikt door Joe Thornton, die Slava Voynov achter de goal aftroefde en icing voorkwam. Burns had een open schotmogelijkheid en versloeg Jonathan Quick voor een verdiende 0-1 voorsprong.

Het was alweer de 16de goal van deze playoffs van de Sharks waarbij Joe Thornton op het ijs stond. In totaal maakten de Sharks tot dan toe 21 doelpunten. Toen het vroeg in de tweede periode 0-2 werd, was het dan ook niet verwonderlijk dat Joe Thornton wederom op het ijs stond. Op de powerplay schoot Dan Boyle vanaf de blauwe lijn op het doel, waarna Logan Couture de puck van richting deed veranderen en Quick opnieuw kansloos liet.

Na die goal kwamen de Kings vooral in de laatste periode beter in hun spel. In de eerste twee periodes combineerden de Kings zich naar 9 schoten op doel, in de derde periode waren zij heer en meester. Na iets meer dan een halve derde periode hadden zij hun schotenaantal verdubbeld en nog belangrijker, de leiding van de Sharks gehalveerd.

Op de powerplay kon Mike Richards vanaf de zijkant van het doel de rebound op het schot van Jeff Carter in het doel frummelen. Dat leverde nog meer druk op het doel van Antti Niemi op, maar in het restant van de wedstrijd hield de doelman zijn doel schoon. Quick werd ook nog enkele keren getest, maar ook hij werd niet meer gepasseerd voor een 1-2 eindstand en een 2-2 tussenstand in de serie.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen